ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι - Το πρόγραμμα του προέδρου της Αιγύπτου

Στην Ελλάδα ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι - Το πρόγραμμα του προέδρου της Αιγύπτου
In Τime

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Τον Αιγύπτιο πρόεδρο υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης (10/11), εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σήμερα Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομόλογου της.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Σημειώνεται, ότι αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry).

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου έχει ως εξής:

  • Στις 12:00 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπειών.
  • Στις 13:20, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.
  • Στις 14:30, ο κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
  • Στις 20:00, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμμετάσχει στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν τα πάντα - Μείωση των SMS και καθολική καραντίνα μετά τις 9μμ