ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Εμπιστευθείτε με

Α. Σαμαράς: Εμπιστευθείτε με

Με τη φράση «εμπιστευτείτε με» και με την υπενθύμιση ότι ο κόσμος περιμένει πολλά απ’ αυτούς ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του ο Α. Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σας κάλεσα να δείτε την ευθύνη σας απέναντι στην πατρίδα κ όχι απέναντι στο κόμμα επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως ηγέτης είναι ο πολιτικός που πάει κόντρα στη συνείδησή του και κόντρα στο ρεύμα αν έτσι πρέπει για την Ελλάδα.

«Ήταν δύσκολο το όχι τότε και είναι δύσκολο το ναι τώρα, αλλά η παράταξή μας είναι για τα δύσκολα» είπε στους βουλευτές σε μια προσπάθεια να τους ενώσει δεδομένο ότι 12 βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους.

«Θέλω να ξέρετε πως το θέμα των εκλογών είναι για ένα πρωταρχικό, αν το θέλετε εσείς μια εγώ το θέλω δυο» είπε δίνοντας έμφαση στις εκλογές, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το έβαλε στο τραπέζι.

Αναφορικά με το μνημόνιο είπε ότι περιλαμβάνει δυο προϋποθέσεις δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, συμπληρώνοντας πως αν υπήρχε δυνατότητα θα είχε βάλει και αναπτυξιακά που σήμερα δεν υπάρχουν.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συζήτηση «πρότυπο» και «παράδειγμα για όλα τα κόμματα» και τόνισε πως βγήκε πιο πλούσιος σε απόψεις προσπαθώντας να προσεγγίσει τους βουλευτές που διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους. «Ακούστηκαν σοφά πράγματα, ακουστήκαν επίσης και κάποιες ελαφρότητες. Για την περίπτωση της δραχμής είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να χρησιμοποιήσω», ανέφερε.

Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά η Ελλάδα πρέπει να παραμένει στην ευρωπαϊκή της πορεία, είπε κλείνοντας ο Α. Σαμαράς.