ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Μπράβο στον κ. Δ. Γιαννακόπουλο για τη δωρεά στο Καστελόριζο

Βελόπουλος: Μπράβο στον κ. Δ. Γιαννακόπουλο για τη δωρεά στο Καστελόριζο

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, για τη σημαντική προσφορά του στην αναβάθμιση του Ιατρείου Μεγίστης.

«Πρέπει να επαινέσω τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο - δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν τον έχω δει ποτέ μου - διότι δίνει ο ίδιος στο Καστελόριζο, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, χρήματα για να αναπτυχθεί αυτό το ιατρείο. Μπράβο του», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Άρα, λοιπόν, πρέπει να βρούμε και τους Έλληνες που έχουν χρήματα και να τους πείσουμε να βοηθήσουν και σε άλλες περιοχές και σε άλλα νησιά. Να κάνουν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με δικά τους χρήματα».

Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του κ. Βελόπουλου:

H ΒΙΑΝΕΞ «αγκαλιάζει» το Καστελόριζο: Σημαντική δωρεά για την αναβάθμιση του Ιατρείου Μεγίστης

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ αναβάθμισε σημαντικά τις δυνατότητες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό του.

Στο πλαίσιο της προσφοράς, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες.

Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η σημαντική δωρεά στοχεύει στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε σχετικά με τη δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ: «Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Σήμερα, που η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές, στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους του ιστορικού Καστελόριζου. Γιατί καλύτερη ιατρική τεχνολογία σημαίνει και περισσότερη ασφάλεια. Ατομικά, αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία».

Ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Γιώργος Σαμψάκος ευχαρίστησε τη ΒΙΑΝΕΞ και τον κ. Γιαννακόπουλο για τη δωρεά, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μία αξιέπαινη ιδιωτική πρωτοβουλία από τη ΒΙΑΝΕΞ και τον κ. Γιαννακόπουλο. Δείχνει υψηλό ήθος, αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και εθνικής συνείδησης. Σε μια εποχή γεμάτη καθημερινές προκλήσεις στο ακριτικό νησί μας, κάθε ουσιαστική στήριξη προσφέρει πλεόνασμα ασφάλειας και προοπτικής στους κατοίκους του τόπου μας».

Η δωρεά του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στους αγωνιστές κατοίκους της Μεγίστης, που στο πρόσωπό τους αποτυπώνεται ο πατριωτισμός και η ελληνική ψυχή, είναι η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς τους στην Ελλάδα, προασπιζόμενοι τα ήθη, τα έθιμα και τα ιδανικά της πατρίδας μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη - Εισήγηση για καθολικό lockdown

Ρoή Ειδήσεων