ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown - Παπαθανάσης: «Όπου διαπιστωθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα»

Lockdown - Παπαθανάσης: «Όπου διαπιστωθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα»

Έρχεται ειδική διάταξη για να αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια του lockdown, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος είπε πως θα γίνονται διασταυρώσεις με τις τιμές προ lockdown και όπου διαπιστωθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα αλλά και κλεισίματα επιχειρήσεων.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται χιλιάδες έλεγχοι καθημερινά.

Την ίδια ώρα, υπενθύμισε ότι τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν πλέον στις 20:30 και το take away θα επιτρέπεται μετά τις 21:00 μόνο για όσους βρίσκονται νόμιμα έξω για λόγους που έχουν διευκρινιστεί.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε, επίσης, ότι απαγορεύεται να πάρει -για παράδειγμα- κάποιος το σκυλάκι του για βόλτα και να πάει να πάρει σουβλάκια.

Ερωτηθείς δε για τα αιτήματα επαγγελματιών να ανοίξουν κατ΄ εξαίρεση, όπως τα βιβλιοπωλεία ή εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις και οι καταναλωτές θα μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο με ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Άλλαξαν οι οδηγίες - Τι πρέπει να κάνουν όσοι έρθουν σε επαφή με κρούσμα ή νοσήσουν