ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Συμφωνία με παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών

Κεραμέως: Συμφωνία με παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών

Πολύ κοντά στη συμφωνία με παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ήρθε η κυβέρνηση.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη από το ΜέΡΑ 25 στη βουλή, είπε ότι έχει «κλειδώσει» η συμφωνία με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Ενώ πρόσθεσε πως, περισσότερα από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ καταγράφεται υψηλή τηλεθέαση της τάξης του 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών, χαρακτηρίζοντας μεγάλο άλμα το εγχείρημα της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης.

Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας με τον Κρίτωνα Αρσένη να καταγγέλλει ότι παρέμεινε «αποκλεισμένος» μέχρι τις 9 χθες το βράδυ μαζί με τη Σοφία Σακοράφα στη Βασ. Σοφίας. «Η κυβέρνηση θα έχει τη μοίρα που έχουν όλα τα καθεστώτα», είπε και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε αναστολή του Συντάγματος. «Η κράτηση μας δεν έγινε με βάση την απαγόρευση της πορείας, πορεία δεν κάνει κανείς μόνος του, απλά δεν μας επέτρεπαν να μετακινηθούμε, έχοντας μια διμοιρία από πίσω μας», ανέφερε.

«Προχθές είχαμε περισσότερους από 70 νεκρούς, πάνω από 400 είναι διασωληνωμένοι, είπαμε πως θα γιορτάσουμε συμβολικά, όπως την 25η Μαρτίου, το Πάσχα και την 28η Οκτωβρίου», σχολιάζει η Νίκη Κεραμέως όπου αναρωτήθηκε, πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτή η συζήτηση εν μέσω πανδημίας. «Περιμέναμε μια στάση ευθύνης από κόμματα όταν έχουμε αυτή την υγειονομική κρίση και όταν το υγειονομικό προσωπικό δίνει έναν τιτάνιο αγώνα», κλείνοντας υπενθύμισε ότι το ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε το ΜέΡΑ 25 έκρινε συνταγματική την απόφαση της κυβέρνησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εταιρεία Δολοφόνων: Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο αρχηγός του «σατανικού» συνδικάτου