ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Κοντοζαμάνη: Πότε θα γίνει η μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ

Αποκάλυψη Κοντοζαμάνη: Πότε θα γίνει η μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ

«Όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν αυτές οι μονάδες και να καλύψουμε επιτέλους τα κενά που είχαν οι ΜΕΘ στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας

Εσπευσμένα προχωράει η κυβέρνηση, στην μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ, αποκάλυψε κατά την συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μονιμοποιήσεις των 200 γιατρών θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα μήνα το αργότερο, «τον Δεκέμβριο παραδίδονται 30 νέες ΜΕΘ στο ΚΑΤ, οι γιατροί διορίζονται αυτήν την εβδομάδα, όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν αυτές οι μονάδες και να καλύψουμε επιτέλους τα κενά που είχαν οι ΜΕΘ στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά τη Β. Ελλάδα όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει φτάσει το 99%, ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι πέρα από την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ανοίξουν νέες κλίνες, “εφόσον χρειαστεί θα διακομίσουμε σε γειτονικούς νομούς σε άλλα συμπολίτες μας προκειμένου να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ».

«Το σύστημα Υγείας είναι ενιαίο σε όλη τη χώρα, καλύπτει τις ανάγκες οπουδήποτε χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για περαιτέρω επίταξη κλινικών όχι μόνο στη Β. Ελλάδα αλλά σε όλη την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η νομοθεσία περί επιτάξεως υπήρχε από τις πρώτες μέρες της πανδημίας και δεν έγινε γιατί δεν χρειάστηκε.

«Μέχρι σήμερα, κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός. Βλέπουμε τι γίνεται στις άλλες χώρες. Έχουμε διακομιδές από την μία στην άλλη χώρα σε σύγχρονα και πιο οργανωμένα κράτη. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει και πιστεύω να τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος», επεσήμανε ο κ. Κοντοαμάνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Διαθέσιμο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου λέει το CDC

Ρoή Ειδήσεων