ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μόσχα ο Κ. Σκανδαλίδης

Στη Μόσχα ο Κ. Σκανδαλίδης

Στη Ρωσία βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, που από χθες πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, η επίσκεψή του εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης πολιτικής προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε μεγάλες αγορές, όπως η ρωσική.

Σήμερα, Δευτέρα, ο κ. Σκανδαλίδης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης ProdExport της Μόσχας. Φέτος στην έκθεση το «παρών» δίνουν περίπου 30 ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων, ενώ περίπτερο διαθέτει και ο Ελληνικός Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών.

Συνάντηση με τη ρωσίδα ομόλογο

Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε με τη ρωσίδα ομόλογό του Γιλένα Σκρίνικ, με την οποία και συζήτησε για θέματα διμερούς συνεργασίας στον αγροτικό τομέα και ζητήματα διευκόλυνσης των εξαγωγών προς τη Ρωσία.

Η κ. Σκρίνικ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δείχνει ενδιαφέρον για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για έναν τομέα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Μάλιστα, η ρωσίδα υπουργός πρότεινε την ενεργοποίηση κοινής ελληνορωσικής επιτροπής συνεργασίας για τα αγροτικά προϊόντα, ενώ αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα που υπάρχει για την έναρξη των εργασιών μιας μικτής διϋπουργικής επιτροπής Ελλάδος - Ρωσίας, όσον αφορά τη συνεργασία στον αγροτικό τομέα.

Αυξάνονται οι εξαγωγές προς Ρωσία

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της χώρας μας για εξαγωγές ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία, μια αγορά παρθένα ακόμη για τα ελληνικά προϊόντα.

Παράλληλα, επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν αυξητικές τάσεις των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων προς τη Ρωσία, ιδιαίτερα όσον αφορά στα φρούτα και τα λαχανικά, το ελληνικό λάδι και τις ελιές, τα κρασί, τα αλιεύματα και τα γαλακτοκομικά.