ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρία αμείλικτα ερωτήματα Μιχελάκη για το άσυλο

Τρία αμείλικτα ερωτήματα Μιχελάκη για το άσυλο

Να διερευνήσει τις ευθύνες εκείνων που δεν εφάρμοσαν τον νόμο περί ασύλου, ζητά από τη Δικαιοσύνη η ΝΔ.

Με δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, σημειώνεται πως «την ώρα που η Αθήνα μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι Πρυτανικές Αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους».

Ο κ. Μιχελάκης θέτει μάλιστα τρία αμείλικτα ερωτήματα ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη και κυρίως γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή:

  • Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος (ν. 4009/11), που ορίζει (άρθρο 3) ότι “στις αξιόποινες πράξεις, που τελούνται εντός των χώρων των ΑΕΙ, εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία;”.
  • Γιατί, μπροστά στη διαπίστωση ότι παραβιάζονται οι ακαδημαϊκές ελευθερίες και καταστρέφεται περιουσία του Ιδρύματος, οι Πρυτανικές Αρχές δεν μερίμνησαν για την προστασία της περιουσίας που τους εμπιστεύτηκε ο λαός και την άμεση αποκατάσταση του νόμου και της τάξης;
  • Γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ γνώριζε ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις και οι καταληψίες προετοιμάζονταν να κάψουν την Αθήνα, με ορμητήριο τη Νομική, δεν έδωσε εντολή να παρέμβει η Αστυνομία;