ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τεκτονίδου: «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά»

Κ. Τεκτονίδου: «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά»

Επίθεση μέσω... λαϊκών ασμάτων εξαπέλυσε η ανεξάρτητη - πλέον- βουλευτής, Κυριακή Τεκτονίδου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, δύο μέρες μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ του κόμματος.

Σε επιστολή της που δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα, με τον τίτλο «Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία», η κ. Τεκτονίδου επισημαίνει ότι «Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους μεγαλοπαράγοντες του κόμματος σήμερα δεν είναι η διαγραφή κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαγραφή του ιδίου του Κινήματος από την ατζέντα της Κοινωνίας».

Επίσης, δεν παραλείπει να αφιερώσει στον Γ. Παπανδρέου... «με αγωνιστικούς χαιρετισμούς» το λαϊκό άσμα «μου χρωστάς δεν σου χρωστάω, έχε γειά, σε χαιρετάω», ενώ του χαρίζει και τον στίχο «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά».

«Σύντροφοί μου σας αποχαιρετώ...»

Στην επιστολή της, η βουλευτής τονίζει ότι δεν είναι «υβρίδιο κανενός κομματικού σωλήνα, δεν είχα ποτέ ως επάγγελμά μου το ΠΑΣΟΚ, δεν οφείλω σ' αυτό ούτε χρήματα ούτε αξιώματα. Δεν υπήρξα επαγγελματίας πολιτικός. Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εργαζόμενη χρόνια, δεν ήρθα στα βουλευτικά έδρανα για να συμπληρώσω τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότησή μου ημερομίσθια».

Όπως όμως λέει, το όραμά της να υπηρετήσει το κόμμα για να ανακτήσει τη σχέση του με την κοινωνία «κατέληξε εφιάλτης».«Λυπάμαι πολύ που παγίδευσα και παρέσυρα τον κόσμο που με πίστεψε να ψηφίσει ένα κόμμα, που σήμερα έχει υποστεί μετάλλαξη», τονίζει.

«Κατάπτυστο το μνημόνιο»

Η βουλευτής εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους απείχε από την ψηφοφορία του μνημονίου. «Μια Βουλή με κοντινή ημερομηνία λήξης δε νομιμοποιείται με διαδικασίες κατεπείγοντος να αποφασίζει για ένα τεράστιο θέμα που θα καθορίζει τη ζωή των Ελλήνων για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα θέτει εν αμφιβόλω την Εθνική Κυριαρχία», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «Είναι ντροπή να μοιράζεται στους βουλευτές το κείμενο του κατάπτυστου μνημονίου ελάχιστο χρόνο πριν την ψήφισή του, αποτελεί ύβρι προς τη δημοκρατία η όλη διαδικασία».

«Το ΠΑΣΟΚ πτώχευσε»

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Τεκτονίδου επισημαίνει ότι πτώχευσε, «οι μετοχές του έπεσαν κατακόρυφα στο Πολιτικό Χρηματιστήριο και η αγωνία των παραγόντων είναι ποιος θα είναι ο «Διευθύνων Σύμβουλός» του...», κάτι που χαρακτηρίζει «πολιτικό αυτισμό».

«Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία. Κατά συνέπεια αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους μεγαλοπαράγοντες του κόμματος σήμερα δεν είναι η διαγραφή κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαγραφή του ιδίου του Κινήματος από την ατζέντα της Κοινωνίας», αναφέρει.

«Καλύτερο το διαζύγιο»

Σχολιάζοντας τη διαγραφή της, η βουλευτής αναφέρει: «Η διαγραφή κλείνει και τυπικά ένα κεφάλαιο. Από μια συμβατική μαρτυρική συμβίωση είναι καλύτερο το διαζύγιο».

«Μου χρωστάς δεν σου χρωστάω»

Αφήνοντας αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου, η κ. Τεκτονίδου δηλώνει ... χαρούμενη, καθώς με την αποχή της βοήθησε «να βρει ο πρόεδρος τις χαμένες του ηγετικές δεξιότητες και μόνο γι αυτό άξιζε τον κόπο!»

«Φεύγοντας θέλω να χαρίσω στον πρόεδρο το λαϊκό άσμα: «μου χρωστάς δε σου χρωστάω, έχε γειά , σε χαιρετάω».Επίσης του χαρίζω και το άλλο που λέει με νόημα: Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά... Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς», κατέληξε η βουλευτής.