ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο Newsbomb.gr: Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Πέτσας στο Newsbomb.gr: Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Άρση lockdown: Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για τα κομμωτήρια και τον τρόπο ανοίγματος του λιανικού εμπορίου ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νewsbomb.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο επανεκκίνησης επιμέρους κλάδων της ελληνικής οικονομίας θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες και πιθανότητα να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχει τη στιγμή αυτή μία σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν.

«Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά. Για αυτό, προς το παρόν, παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

«Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη. Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου, ή αρχές Ιανουαρίου την ίδια στιγμή που θα πάνε και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Οριστικό! Παράταση των μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου