ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Στέλνει την επιστολή ο Σαμαράς

ΝΔ: Στέλνει την επιστολή ο Σαμαράς

«Η επιστολή δέσμευσης από τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να παραδοθεί το πρωί της Τετάρτης» ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Την ίδια από τη Συγγρού, δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις αν και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, εκτιμούσε νωρίτερα στο newsbomb, πως η επιστολή είναι έτοιμη και πως μάλλον έχει ήδη φύγει από τα κεντρικά του κόμματος.

Άλλα ανώτατα στελέχη του κόμματος, τόνιζαν πάντως με νόημα πως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η επιστολή όσο το γεγονός ότι η δανειακή σύμβαση στηρίχθηκε στη στην Βουλή, από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αφού μάλιστα έθεσε εκτός κόμματος και 22 στελέχη που δεν πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή.

«Πιο ισχυρή δέσμευση από αυτό που έγινε στην βουλή την Κυριακή δεν υπάρχει», έλεγαν οι ανωτέρω πηγές, σημειώνοντας πως οι έγγραφες δεσμεύσεις θα σταλθούν σήμερα και πως η επιστολή θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα παρεκκλίνει πολύ από το πνεύμα των προηγούμενων έγγραφων εγγυήσεων που είχε παράσχει, ενώ αναμένεται να θέτει εμφατικά και το θέμα των Αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και πολιτικών που απαιτούνται, κάτι το οποίο έθιξε και στην πρόσφατη ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση η αυξανόμενη αμφισβήτηση του Βερολίνου επικεντρώνεται πια στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την καθυστέρηση στην υποβολή των ενυπόγραφων δεσμεύσεων για το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης, όπως φαίνεται από δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.