ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία του για την καταβολή «13ου μισθού» στους αστυνομικούς

Αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία του για την καταβολή «13ου μισθού» στους αστυνομικούς
INTIME

Στην απόφαση της να αποσύρει την τροπολογία που είχε κατατεθεί χθες από μερίδα βουλευτών του κόμματος και η οποία προέβλεπε την καταβολή ενός επιπλέον μισθού στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, κατέληξε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εν λόγω κίνηση είχε προκαλέσει έντονη αντίδραση σε αρκετά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, το θέμα πήρε μεγάλη έκταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που άσκησαν έντονη κριτική στον Χρήστο Σπίρτζη, που έλαβε αυτή την πρωτοβουλία.

Έμπειρα στελέχη, των οποίων ο λόγος έχει βαρύνουσα σημασία, όπως οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Μπίστης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στάθηκαν απέναντι στη τροπολογία Σπίρτζη, θεωρώντας ότι και ότι δεν ήταν η καλύτερη χρονική στιγμή για να κατατεθεί και γιατί άφηνε εκτός άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Ως προς τη χρονική συγκυρία, σημείωσαν ότι δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας» και από την άλλη να καταθέτει τροπολογία για την οικονομική τους ενίσχυση. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτή η ενέργεια παίρνει σάρκα και ωστά την επόμενη της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά από όσα συνέβησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο, συνήλθε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου αποφάσισε την απόσυρση της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Αυστηρά στα 500 κρούσματα η συζήτηση για άρση lockdown