ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της ενδεχόμενης εμπλοκής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για περίπου 3 ώρες, ενώ κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε: «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την 6η Νοεμβρίου 2020, όταν ανέκυψε το ζήτημα της δυνατότητας ή μη της εισαγγελέως του Δικαστικού Συμβουλίου κ. Βασιλικής Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες. Με την έκδοση σχετικού βουλεύματος που έκρινε ότι δεν επιτρέπεται να θέτει ερωτήματα, η υπόθεση επανεκκίνησε με την συνέχιση της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εισαγγελέας δεν ήταν παρούσα στην σημερινή κατάθεση, καθώς δήλωσε ασθένεια.

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με click away τα καταστήματα - Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες - Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις