ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Το Υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα ζητήσει για την πανδημία - Κόντρα με Τσακαλώτο

Σταϊκούρας: Το Υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα ζητήσει για την πανδημία - Κόντρα με Τσακαλώτο

Με την δέσμευση  πως το Υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα χρειαστεί και για το 2021 για την αντιμετώπιση της πανδημίας ξεκίνησε την παρέμβαση του ενώπιον της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι αναθεωρούν διότι κανένας δεν ξέρει την ένταση και έκταση της υγειονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι άλλαξαν τα στοιχεία γιατί υπήρχε δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν μπορεί να μιλάει για αποτυχία στις προβλέψεις η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν έπιασε ούτε μία πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά τη διακυβέρνησή της» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επικαλέστηκε τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε κατά έξι θέσεις, τη θέση της στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αμέσως μετά την παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα το λόγο ζήτησε ο πρώην υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος σε αυτόν, είπε: «Ήμουν στη θέση της κυρίας Αχτσιόγλου από το 2012 μέχρι το 2015. Ήμουν αντιπολίτευση στον κύριο Σταικούρα και στον κύριο Χαρδαβέλα. Τέτοια κακοποίηση των στοιχείων δεν αντιμετώπισα ποτέ. Είχαμε πολύ μεγάλους τσακωμούς πολύ μεγάλες αντιθέσεις αλλά τέτοιο πράγμα δε συνάντησα ποτέ. Ούτε την κακοποίηση των στοιχείων, ούτε να μην απαντάει και να ξανά λέει τα ίδια πράγματα. Μας είπε ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε τους πίνακες. Εδώ έχουμε τον πίνακα που λέει πόσο έπεσε το μεσαίο εισόδημα. Έχετε κακοποιήσει την θέση του καθηγητή πανεπιστημίου γιατί και ο κύριος Σταϊκούρας και ο κύριος Χαρδούβελης και εγώ θα ντρεπόμουνα να φέρω αυτά τα νούμερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν και γιατί