ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Κικίλιας: Πρέπει να ενωθούμε και να κερδίσουμε την τελική μάχη του πολέμου

Κορονοϊός - Κικίλιας: Πρέπει να ενωθούμε και να κερδίσουμε την τελική μάχη του πολέμου

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την αντιπολίτευση να συστρατευθεί με την κυβέρνηση στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από τον εμβολιασμό

Το δρόμο της συμπόρευσης όλων των κομμάτων και του σχηματισμού κοινού μετώπου αντιμετώπισης του κορονοϊού προέταξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Μένοντας μακριά από αντιπαραθέσεις, αφού όπως εξήγησε είναι η ώρα της μάχης κι όχι της πολιτικής αντιπαράθεσης, απαρίθμησε εν συντομία το έργο του υπουργείου Υγείας του τελευταίους μήνες. «Αυξήσαμε των αριθμό των ΜΕΘ στις 1307, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε λίστες αναμονής στις ΜΕΘ παρά την πανδημία, που σε σχέση με άλλα χρόνια αυτή την εποχή εποχή υπήρχαν αναμονές για 35 έως 50 συνανθρώπους μας για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Δημιουργήσαμε περισσότερες από 4000 απλές κλίνες Covid, είμαστε η πρώτη χώρα που έφερε αντιγόνο rapid τεστ και τα χρησιμοποίησε σε πύλες εισόδου, εξασφαλίσαμε μέσα ατομικής προστασίας, ενώ έλειπαν από όλο τον κόσμο σε μία πρωτόγνωρη μάχη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την αντιπολίτευση να συστρατευθεί με την κυβέρνηση στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από τον εμβολιασμό. «H φετινή συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, διεξάγεται μέσα στη δίνη της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε ο κόσμος τα τελευταία 100χρόνια. Η παγκόσμια επιστημονική και ερευνητική κοινότητα με μια τιτάνια ομολογουμένως προσπάθεια, έφτασε με ασφάλεια πλέον στην παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει».

Μάλιστα, όπως εξήγησε, «η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή προμήθεια εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κράτη μέλη και στο πλαίσιο αυτό εξελίσσεται το δικό μας εθνικό project, εμβολιασμού των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς υγειονομικές συνθήκες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των πολιτών και υπό τις οδηγίες των επιστημόνων, της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών».

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή υγειονομική άσκηση», όπως φαίνεται από τος χώρες στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία. «Απαιτεί εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό, εκατοντάδες επιμέρους παραμέτρους που πρέπει να προβλεφθούν, μεγάλη ακρίβεια στην επιχειρησιακή του εκτέλεση» ανέφερε, ζητώντας τη στήριξη και τη συστράτευση όλων των θεσμικών παραγόντων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν εμπλοκή.

Ήδη το υπουργείο Υγείας μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία και τους ειδικούς εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να σχεδιάσουν την επιχείρηση εμβολιασμού.
«Ως Υπουργός Υγείας δεσμεύομαι και διαβεβαιώνω το Σώμα αλλά και τους Ελληνες πολίτες ότι θα έχουν πλήρη ενημέρωση με διαφάνεια και αμεσότητα. Ότι όλο το επιχειρησιακό σχέδιο διέπεται από τις αρχές της αποτελεσματικής αλλά απόλυτα διαφανούς διαδικασίας. Οτι σε όλα τα στάδια της εθνικής αυτής προσπάθειας, για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν ακόμη και μεμονωμένα, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση και άμεση αντιμετώπιση. Ότι σε μια κοινή προσπάθεια, με εθνικό πρόσημο μπροστά, στο τέλος πιστεύω ακράδαντα ότι θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είπε ο κ. Κικίλιας και κλείνοντας ζήτησε από τα κόμματα «να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης και θα επιτελέσουν το καθήκον τους για να κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο γιατί δεν γίνεται να χάσουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το γονίδιο της τουρκικής βαρβαρότητας – Εθνικισμός, τζιχάντ και ο μόνος δρόμος της Ελλάδας