ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 3 - 4 Μαρτίου η Εθνική Συνδιάσκεψη στο ΠΑΣΟΚ

Στις 3 - 4 Μαρτίου η Εθνική Συνδιάσκεψη στο ΠΑΣΟΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και την χτεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης πρότεινε τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης για τις 3 και 4 Μαρτίου.

Στην είσηγηση του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται, καλούμαστε, οργανωμένα, συντεταγμένα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είναι λογικό να έχουμε, αλλά έχοντας επίγνωση της σημασίας που έχει για την ίδια τη χώρα η ενότητα μας, να προχωρήσουμε στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος μας και να δώσουμε τη μάχη των επερχόμενων εκλογών».

Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι πρώτος σταθμός για τον παραπάνω στόχο είναι η Συνδιάσκεψη του κόμματος στις 3 και 4 Μαρτίου, όπου επί των κειμένων βάσης θα γίνει απολογισμός, αξιολόγηση και κριτική της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και θα καθοριστούν οι άξονες του προγράμματος με το οποίο το κόμμα θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

Τα κείμενα βάσης εισηγούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι Π. Κουκουλόπουλος και Π. Οικονόμου, οι οποίοι και τα ετοίμασαν.

E πιπλέον, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι στις κρίσιμες εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων που θα καθορίσουν και την πορεία της χώρας για χρόνια, ο ρόλος του Κινήματος οφείλει να είναι καθοριστικός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ήταν αρνητικός στο να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο διαδικασία εκλογής και ο νέος πρόεδρος να αναδειχθεί νωρίτερα από τις 18 Μαρτίου.

Όμως δεν συναινεί στην αλλαγή του τρόπου εκλογής και επιμένει να στηθούν κάλπες σε όλες τις οργανώσεις.