ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: «Ελευθερία» το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης

Κορονοϊός: «Ελευθερία» το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης, το οποίο θα ονομαστεί «Ελευθερία».

«Ξεκινάει εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Την επιχείρηση αυτή την ονομάσουμε "Ελευθερία". Ελευθερία να ζούμε και να δημιουργούμε υγιείς, απελευθερωμένοι από την ομηρία και τους καταναγκασμούς της πανδημίας, ελευθερία να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε ευημερία, ελευθερία να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας. Κάνω ένα κάλεσμα. Τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς το κρατάτε σήμερα στα χέρια σας. Αλλά για το εμβόλιο αύριο είναι στο χέρι σας να το κάνουμε όλοι» είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ίσως δώσει την έγκρισή για το πρώτο εμβόλιο μια εβδομάδα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ωστόσο, τόνισε ότι «η απειλή του Covid θα καραδοκεί μέχρι να εμβολιαστεί το 60% του ελληνικού πληθυσμού και εφόσον στα εμβόλια υπάρχουν δύο κύκλοι άμυνας. Γι’ αυτό και η προσήλωση στα μέτρα προστασίας πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κάνοντας το εμβόλιο θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι θα κάνουμε γιορτές - Τι ισχύει για ρεβεγιόν και εκκλησίες (ΦΕΚ)