ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Βουλή

Στη διαδικασία ψήφισαν 293 βουλευτές, εκ των οποίων 184 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 109 κατά.

Με την ίδια διαδικασία η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα και του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου επειδή συμμετείχαν σε πανηγύρια παραβιάζοντας τα υγειονομικά μέτρα που ισχύαν τότε, αλλά και της βουλευτή του Μερα25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για την αναφορά της σε ομιλία της Βουλής, σχετικά με αστυνομικούς που συμμετέχουν σε επεισόδια στις πορείες.

Φουλ επίθεση στην κυβέρνηση και μαντινάδες Πολάκη στην εξέταση της άρσης

Με μαντινάδες και σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστήριξε τον εαυτό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που εξετάζει την άρση ασυλίας του έπειτα από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

«Αν έδινα ένα σύνθημα που να περιγράφει τη σημερινή συνεδρίαση θα ήταν το εξής: «Μητσοτάκης, Όρμπαν, Μπολσονάρο καβάλα στην ακροδεξιά και όποιον πάρει ο Χάρος»» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Πολάκης, που επιτέθηκε στους βουλευτές της κυβέρνησης για την στάση που έχουν κρατήσει στο συγκεκριμένο θέμα.

«Εγκαινιάζετε μία τακτική πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά που δεν τόλμησαν να το κάνουν οι πατεράδες σας, και οι παππούδες σας σε πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί μου δίνετε την ευκαιρία για δεύτερη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πω τα έργα και τις ημέρες ενός συγκεκριμένου αχυρανθρώπου, ο οποίος με αυτό που γίνεται σήμερα, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, σας εξευτελίζει προσωπικά. Εσάς σαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μιλάω για τους βουλευτές της νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Πολάκης.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η νέα μήνυση του εκδότη σε βάρος του έχει το ίδιο αντικείμενο με την προηγούμενη, καταλήγοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ: «Σας ξανά βάζει σαν να είστε οι μαριονέτες, σαν να είστε οι φιγούρες του Καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών, σας βάζει να ξανά ψηφίσετε για να ικανοποιηθεί αυτός και αυτός που είναι από πίσω».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε δημόσιες αναφορές βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης την προηγούμενη φορά που δεν ήρθη η ασυλία του και εκείνοι δήλωναν ότι «έγινε ένα λάθος, απολογούμενοι στον εκδότη».

Συνεχίζοντας ο κ. Πολάκης αστειεύθηκε και με το ζήτημα που έχει προκύψει από το βιβλίο του Ανδρέα Λοβερδου του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος περιγράφει ότι σκέφτηκε να χτυπήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Πετυχαίνω το Γιάννη Λοβερδο, τον άλλο (σς: Ανδρέα Λοβέρδο) δεν τον πλησιάζω τώρα τελευταία γιατί φοβάμαι μας ρίξει καμιά μπουνιά, και μου λέει «έχεις κάνει κακό στην ΝΔ»» ανέφερε ο κ. Πολακης και κλείνοντας είπε στους βουλευτές της συμπολίτευσης:

«Θέλω λίγο να σας δω να ξεφτιλίζεστε, να ψηφίζετε εσείς το υπέρ που την προηγούμενη φορά δεν είχατε καταφέρει να το κάνετε, έτσι για να ικανοποιήσετε τον Κουρτάκη για να βγουν τα μέσα του να σας δίνουν συγχαρητήρια. Θα κλείσω με μια μαντινάδα.

«Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τον λυπάσαι θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι»».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα είπε: «Κύριε Πολάκη συνεχίστε έτσι, συνεχίστε να αντιπολιτεύεστε την Νέα Δημοκρατία με τον τρόπο που κάνετε συνεχώς. Φροντίστε κάθε φορά να εκτοξεύεται μία απειλή. Όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό «θα ξανάρθουμε και θα τρέμει η γη»». Η φράση αυτή προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με πολλούς βουλευτές να φωνάζουν «πάρτε το πίσω», με την κατάσταση να ηρεμεί αρκετά λεπτά αργότερα.

«Σχετικά με την άρση ασυλίας του κυρίου Πολάκη, μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διαβάστηκε δικογραφία προκειμένου να κριθεί αν θα αρθεί η ασυλία του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τέλεσε σε βάρος του δημοσιογράφου κ. Κουρτακη. Αυτά που αναφέρονται στην έγκληση και χωρίς η επιτροπή ή η Βουλή να έχει δικαίωμα και δυνατότητα να εισέλθει στην ουσία της κατηγορίας, συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο εγκαλούμενος έχει ασφαλώς το δικαίωμα να αποδείξει την αλήθεια όσων ισχυρίζεται. Που όμως θα την αποδείξει; Όχι βέβαια στη Βουλή!

Η Βουλή δεν θα μετατραπεί σε δικαστήριο, ούτε οι βουλευτές θα μετατραπούν σε δικαστές. Στο δικαστήριο λοιπόν εκεί έχει δικαίωμα να αποδείξει την αθωότητα του με βάση την ισότητα των δικονομικών όπλων. Ο θιγόμενος έχει δικαίωμα να ζητήσει την ποινική και αστική του προστασία» κατέληξε ο κ. Μπούγας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Σκύλος κατασπάραξε 14χρονο - Νεκρό το παιδί