ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας: Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση

Μητσοτάκης για συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας: Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση
INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter συγχαίρει τον Μισέλ Μπαρνιέ και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς και τις ομάδες τους για την συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η ευρωπαϊκή ενότητα παρέμεινε ισχυρή μέσω μιας επίπονης διαδικασίας, ενώ τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ προστατεύθηκαν. Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει ο πρωθυπουργός .

Σημειώνεται ότι η Βρετανία κατέληξε σε εμπορική συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις επτά ημέρες πριν από την αποχώρηση της χώρας από το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ στον κόσμο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σε συμφωνία μετά από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων, η πρόεδρος της Κομισιόν προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας πως πρόκειται για «δίκαιη και ισορροπημένη» συμφωνία.

«Αξίζει να παλέψουμε για αυτήν τη συμφωνία. Έχουμε τώρα μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα προστατεύσει τα συμφέροντά μας στην ΕΕ, θα διασφαλίσει θεμιτό ανταγωνισμό και θα παρέχει προβλεψιμότητα για τις αλιευτικές μας κοινότητες. Η Ευρώπη προχωρά τώρα» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη