ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τα μάτια του κόσμου η παραίτηση Γερουλάνου

Για τα μάτια του κόσμου η παραίτηση Γερουλάνου

Τελικά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται να έχει κάποιο είδους αλλεργία στις παραιτήσεις υπουργών του, τις οποίες ποτέ δεν κάνει δεκτές.

Τελευταία περίπτωση αυτή του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του οποίου η ευθιξία κράτησε μόνο λίγες ώρες.

Ο κ. Γερουλάνος υπέβαλε την παραίτηση του χτες το πρωί, λίγο μετά την δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς ληστείας στο Μουσείο Ολυμπίας, η οποία δεν έγινε τελικά αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή διακριτικά χθες το απόγευμα, με τον υπουργό πάντως να μην δίνει καμία εντολή στους συνεργάτες του να προετοιμάσουν την αποχώρηση του από το Υπουργείο.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η παραίτηση του Παύλου Γερουλάνου, έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού είναι γνωστό ότι ο υπουργός Πολιτισμού θα διεκδικήσει την βουλευτική έδρα στην Α΄ περιφέρεια της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γερουλάνος, πριν ακόμα δημοσιοποιήσει την πρόθεση του «να παραιτηθεί» ενημέρωνε χτες το πρωί, επιλεκτικά, τους δημοσιογράφους για τις προθέσεις τους, χωρίς ωστόσο να δείχνει αποφασισμένος να εγκαταλείψει την θέση του.


Συνήθως, στις πολιτισμένες Δημοκρατίες, όταν ένας υπουργός αισθάνεται ότι οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τις δυσλειτουργίες του κράτους, παραιτείται και αποχωρεί και φυσικά δεν μεταθέτει την απόφαση για την παραμονή του σε άλλους.

Για τον απλούστατο λόγο ότι αν έκρινε ότι δεν ευθύνεται δεν έπρεπε να παραιτηθεί, εκτός και να ήξερε ότι η παραίτηση του δεν θα γίνει δεκτή.