ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: «Εγώ δεν είμαι Καραμανλής»

Γ. Παπανδρέου: «Εγώ δεν είμαι Καραμανλής»

Παρών στην πολιτική θέλει να παραμείνει ο Γ. Παπανδρέου, που δεν σκοπεύει να μείνει στο παρασκήνιο μετά τις εκλογές.

«Εγώ δεν είμαι Καραμανλής, θα είμαι πολιτικά παρών την επόμενη ημέρα στη χώρα μου» φέρεται ότι δηλώνει ο τέως πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News».

Πέραν της βουλευτικής του έδρας –ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης- ο κ. Παπανδρέου θεωρεί δεδομένη την επανεκλογή του στην προεδρεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πιθανόν στις αρχές Ιουλίου.

Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ότι υποστηρίζει ότι θα προωθήσει τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό, ενώ θα διαμορφώσει στο εσωτερικό ένα δικό του ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, στη βάση των αρχών του ΠΑΣΟΚ του 1974.

«Θα θελήσουν να τελειώσουν με τον Παπανδρέου»

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι «κάποιοι, εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ, θα θελήσουν να τελειώσουν με τον Παπανδρέου», ενώ υποστηρίζει ότι η ρήξη του διαδόχου του με την κυβερνητική του διετία δεν θα είναι εύκολη.

«Δεν μπορούν τα κορυφαία στελέχη να αρνηθούν εκείνα που έχουν κάνει και τα ίδια. Να αρνούνται, δηλαδή το πρώτο μνημόνιο, ενώ εισηγούνται το δεύτερο και αγωνίζονται για να το υλοποιήσουν», αναφέρει.

Πάντως, εμφανίζεται θετικός σε συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων μετά τις εκλογές, αφού η έγκριση των νέων μέτρων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.