ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπατζελή: Επείγει ο ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ

Μπατζελή: Επείγει ο ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ

Στην ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί ιδεολογικά ο χώρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας υπόψη ότι η λογική του μνημονίου, αναφέρθηκε η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

«Εκείνο που προέχει δεν είναι μόνο η αλλαγή του αρχηγού του κόμματος, κάτι το οποίο άλλωστε έχει ήδη δρομολογηθεί. Αλλά επείγει ο ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

Εάν επιτρέψουμε να διεισδύσει η κατάσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τη ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου στην κοινωνία, αλλά και στη βάση του κόμματος, θα βρεθούμε προ δυσάρεστων για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ εκπλήξεων, αλλά και του γενικότερου ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μας», δήλωσε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που εκτυλίσσονται για τη δανειακή σύμβαση, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι «πρόκειται για πρωτόγνωρες για την Ευρώπη αποφάσεις σε μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης, οι οποίες αποφάσεις δε δικαιολογούνται, αλλά ούτε μπορούν να ανατρέψουν άμεσα τα όποια λάθη έχει κάνει η χώρα στο παρελθόν. Η λιτότητα δεν αντιμετωπίζει την ύφεση ούτε το αντίστροφο.

Αυτό το οποίο όμως προέχει από θέμα ουσίας και τακτικής είναι ότι η Ελλάδα διαμέσου ενός Μνημονίου, το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, έπρεπε και πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη για να μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις πολιτικές διεργασίες που θα εξελιχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε επίπεδο Ευρώπης", σημείωσε η κ. Μπατζελή.