ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στη νέα «φρουρά» θα βασίσει ο Τσίπρας την αντεπίθεση του

ΣΥΡΙΖΑ: Στη νέα «φρουρά» θα βασίσει ο Τσίπρας την αντεπίθεση του
InTime

Σε χρονιά αντεπίθεσης θέλει να μετατρέψει ο Αλέξης Τσίπρας το 2021 για τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως στόχο την επιστροφή του κόμματος σε τροχιά εξουσίας.

Για να το πετύχει αυτό, σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως όλο το στελεχιακό δυναμικό της Κουμουνδούρου, «ποντάροντας» πολλά τόσο σε πρόσωπα της «νεότερης» φρουράς, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα παραγκωνίσει τους πιο έμπειρους.

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τα στελέχη εκείνα που αναμένεται να σηκώσουν το βάρος της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι «νέοι» είναι κατά βάση πρόσωπα που προέρχονται από τη νεολαία Συνασπισμού και που ο Αλέξης Τσίπρας τους εμπιστεύτηκε θέσεις ευθύνης, τόσο στις κυβερνήσεις του, όσο και τώρα που βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο Γραμματέας του κόμματος βρίσκεται εξ αντικειμένου στην πρώτη γραμμή της μάχης. Καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του, στον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου, προσπαθώντας να κρατήσει μέσα σε συνθήκες πανδημίας σε λειτουργία τις οργανώσεις της βάσης. Αν και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φημίζονται για τα οργανωτικά τους χαρακτηριστικά ακόμα σε καιρούς «κανονικότητας», το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, με τον Δ.Τζανακόπουλο να κερδίζει την πρώτη μάχη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο και ο Γραμματέας του κόμματος θα πρέπει να φροντίσει να συνεχιστεί η καλή δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες.

Δημήτρης ΤζανακόπουλοςInTime

Μιχάλης Καλογήρου – Βαγγέλης Καλπαδάκης

Πρόκειται ίσως για τους δύο στενότερους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής του γραφείου του και ο διπλωματικός του σύμβουλος έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και είναι θεωρούνται ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι το τελευταίο διάστημα, αφού είναι από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλ.Τσίπρα.

Μιχάλης ΚαλογήρουInTime

Έφη Αχτσιόγλου – Αλέξης Χαρίτσης

Στον εσωκομματικό «ανασχηματισμό» του καλοκαιριού, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τους παρέδωσε τα «κλειδιά» στα κρίσιμα πόστα των Οικονομικών και της Ανάπτυξης, αντίστοιχα. Οι σύντροφοι τους και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ικανότατα στελέχη, που δουλεύουν σκληρά και έχουν πολύ καλή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην κυβέρνηση με την αντιπολιτευτική τους ρητορική. Ο Αλ.Τσίπρας τους πιστεύει πολύ και μέχρι στιγμής φαίνεται να τον δικαιώνουν για την επιλογή του.

Έφη Αχτσιόγλου - Αλέξης ΧαρίτσηςInTime

Νάσος Ηλιόπουλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε κάπως «μουδιασμένα» στο πόστο του – κάτι που ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας στην επικοινωνία. Με το πέρασμα του χρόνου βρήκε την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν και πλέον αποτελεί έναν βασικό παράγοντα στην καθημερινότητα της αντιπολιτευτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Νάσος ΗλιόπουλοςInTime

Κώστας Ζαχαριάδης

Ένα ακόμα στέλεχος της νέας γενιάς που αναβαθμίστηκε το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας το κρίσιμο πόστο του τομέα Εσωτερικών. Ιδιαίτερα επικοινωνιακός, πιέζει καθημερινά τον πολύπειρο Τάκη Θεοδωρικάκο. Επίσης, φαίνεται να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και στο εσωκομματικό πεδίο, αφού δημόσια εμφανίζεται ως εκφραστής της τάσης που ζητάει ένα νέο γύρο διεύρυνσης του κόμματος.

Κώστας ΖαχαριάδηςInTime

Το γεγονός πως Αλέξης Τσίπρας στηρίζει και στηρίζεται από τη νέα «φρουρά» στελεχών, δεν σημαίνει ότι έχει παραγκωνίσει τους πιο έμπειρους, δίνοντας μάλιστα κομβικούς ρόλους σε στελέχη που προέρχονται από όλες τις κομματικές ομάδες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει μεγάλη μάχη στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, έχει αναθέσει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας στους «παλιούς». Γραμματέας της Κ.Ο. είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης, που συμπληρώνονται από τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ το προεδρείο της Κ.Ο. συμπληρώνει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Επίσης, οι Νίκος Φίλης, Ανδρέας Ξανθός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχουν αναλάβει τους κομβικούς τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Εργασίας, αντίστοιχα, έχοντας πάντα ρόλο πρωταγωνιστή στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.