ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Γεννηματά «στρίβει» αριστερά το ΚΙΝΑΛ

Η Γεννηματά «στρίβει» αριστερά το ΚΙΝΑΛ
InTime

Το «τιμόνι» του ΚΙΝΑΛ προς τα αριστερά φαίνεται πως έχει στρίψει η Φώφη Γεννηματά, κίνηση του δεν οφείλεται μόνο στην πίεση που της ασκούν οι «δεξιές» δυνάμεις εντός και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και γιατί επιδιώκει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το «αντιδεξιό» κομμάτι των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, που γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ των μνημονίων.

Η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ τους τελευταίους μήνες, αποτελεί αναμφίβολα αντικείμενο συζήτησης όχι μόνο μέσα στους κόλπους της παράταξης, αλλά και στους όμορους πολιτικά χώρους. Κάποιοι ερμήνευσαν αυτή την αλλαγή στάσης από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά ως αναδίπλωση μετά την ανακοίνωση της «δεξιάς» υποψηφιότητας του Ανδρέου Λοβέρδου, για την ηγεσία του κόμματος και στις εξωθεσμικές πιέσεις που δέχθηκε από παράγοντες που δρούσαν για λογαριασμό του Μαξίμου – όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν δημόσια συνεργάτες της.

Όπως, όμως, υποστηρίζουν πρόσωπα του στενού της περιβάλλοντος, η επιλογή αυτή είναι απολύτως συνειδητή και στηρίζεται αφενός στην ανάγκη να ανακοπή η «καταστροφική» πορεία στην οποία έχει μπει η χώρα εξαιτίας των πολιτικών επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφετέρου γιατί αντικειμενικά, εκεί φαίνεται πως υπάρχει κοινό στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων συνεργατών της, το ΚΙΝΑΛ είναι σε θέση να διεκδικήσει κομμάτι από το 10% που «λείπει» σήμερα στις δημοσκοπήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του καλοκαιριού του 2019. Πιστεύουν ότι πρόκειται για πολίτες που ανήκουν στην ευρύτερη κεντροαριστερά και που αισθάνονται απογοητευμένοι από την κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς τους πολίτες θέλουν να απευθυνθούν και να μπορέσουν να τους πείσουν ότι ο χώρος τους έκλεισε τους «λογαριασμούς» του με το πρόσφατο παρελθόν και πως το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αποτελέσει τον τρίτο ισχυρό πολιτικό πόλο, οδηγώντας τη χώρα στην περιβόητη πλέον «προοδευτική διακυβέρνηση».

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραδοσιακά οι κεντρώοι ψηφοφόροι διαθέτουν ισχυρά «αντιδεξιά» αντανακλαστικά, τα οποία φαίνεται πως έχουν αρχίσει να λειτουργούν λόγω των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι αυτοί οι πολίτες να μην οδηγηθούν στην «αγκαλιά» της Κουμουνδούρου, αλλά να εμπιστευτούν την δική τους παράταξη για το αύριο της χώρας.

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να ξανασυναντηθούν με εκείνο το κομμάτι της «σημιτικής» βάσης που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε απλά για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί όντως πίστεψε στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του πρωθυπουργού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.