ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Λ. Παπαδήμος πήγε στις Βρυξέλλες

Γιατί ο Λ. Παπαδήμος πήγε στις Βρυξέλλες

Αναγκαία κρίθηκε η παρουσία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, ενόψει του αυριανού Eurogroup, που θα αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη του νέου δανείου στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος ενδέχεται να μετάσχει μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο στη συνεδρίαση του Eurogroup. Στο περιθώριο, θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την ίδια ώρα, η παρουσία του πρωθυπουργού κρίθηκε απαραίτητη, καθώς στις Βρυξέλλες, διεξάγονται παράλληλες και κρίσιμες διαβουλεύσεις με τα κοινοτικά όργανα, το ΔΝΤ αλλά και τα κράτη μέλη.

Ο δεύτερος λόγος αφορά την πιθανότητα να ληφθούν ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα, οπότε θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα άμεσης συνεννόησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ε. Βενιζέλου.

Τρίτον, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια τελική συνάντηση της κυβέρνησης με τους ιδιώτες, μετά και από τις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα με τους εκπροσώπους του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα και Ζαν Λεμιέ.