ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Να σοβαρευτούν όσοι μιλούν για προβλήματα στις σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό

Θεοδωρικάκος: Να σοβαρευτούν όσοι μιλούν για προβλήματα στις σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό
InTime

Ο πρώην, πλέον, υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής με τον «διάδοχό» του, Μάκη Βορίδη, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ρήξη στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο μεταξύ του ίδιου και του πρωθυπουργού υπάρχει μια «στενή, ανθρώπινη, σχέση», την οποία χαρακτήρισε τόσο ως διανοητική όσο και ως πολιτική. «Άκουσα και διάβασα διάφορα χθες και σήμερα για προβλήματα στη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό και διάφορα παρόμοια. Θέλω να καλέσω όποιους κάνουν τέτοιου είδους αναφορές να σοβαρευτούν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως «με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με συνδέει μια πανίσχυρη σχέση ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική. Σχέση που ασφαλώς δεν αφορά τη συχνότητα, αλλά την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας και της επικοινωνίας μας. Οικοδομήθηκε σε πολύ δύσκολες εποχές από την περίοδο που διετέλεσα σύμβουλος στρατηγικής του σημερινού Πρωθυπουργού, προτού εκλεγεί καν Πρόεδρος της ΝΔ. Από την εποχή, πριν από 4 χρόνια, που με αξιοποίησε ως Σύμβουλο Στρατηγικής στη δική του καμπάνια και στη συνέχεια ως επικεφαλής της στρατηγικής της παράταξής μας, στρατηγική της διεύρυνσης και της ενότητας της ΝΔ, τη στρατηγική της Συμφωνίας Αλήθειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Για αυτό, άλλωστε, χθες μίλησα για τον υπέροχο κόσμο της ΝΔ, τον οποίο ευχαρίστησα. Με συνέδεσε με τον Πρόεδρό μας, με συνέδεσε από την αρχή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεταρρυθμιστικό του πρόταγμα και μια διαχρονική αξία που επαγγέλεται και τονίζει ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Η ΝΔ υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους τα οποία βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της Αριστεράς».

Στη συνέχεια, σχολίασε πως «ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της χώρας με τίμησε με την ανάδειξη σε Βουλευτή Επικρατείας της χώρας και στη συνέχεια με την ανάθεση των πολύ σημαντικών καθηκόντων του υπουργού Εσωτερικών. Συνεπώς, εκείνος μου έδωσε τη δυνατότητα να παράξω εδώ ένα πολύ σημαντικό και δημιουργικό έργο για τους πολίτες. Και για αυτό τον ευχαριστώ. Διάφορα που ακούστηκαν και γράφτηκαν για τρέχοντα θέματα, όπως η νομοθετική ρύθμιση για τις 120 δόσεις και διάφορα συναφή, είναι προφανώς ανάξια σχολιασμού, έχουν απαντηθεί και διευκρινιστεί, αλλά για να τελειώνουμε: Ως υπουργός Εσωτερικών ακολούθησα πάντα και εφήρμοσα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού. Πάντοτε, σε όλα τα θέματα, χωρίς καμία εξαίρεση».

Κλείνοντας, έκανε αναδρομή στο υπουργικό του έργο ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, ενώ καλωσόρισε τα νέα υπουργικά στελέχη δηλώνοντας διαθέσιμος για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, τονίζοντας πως «εδώ δεν υπάρχει κανενός είδους μεταβολή, εδώ υπάρχει συνέχεια του κυβερνητικού έργου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιερά Σύνοδος για Θεοφάνεια: Εντός των ναών ο Αγιασμός των υδάτων - «Η Εκκλησία θα τηρήσει τα μέτρα»