ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει στροφές απέναντι στην κυβέρνηση – Χαμηλούς τόνους για την Εκκλησία

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει στροφές απέναντι στην κυβέρνηση – Χαμηλούς τόνους για την Εκκλησία

Τα Θεοφάνεια είθισται να σηματοδοτούν το τέλος των γιορτών των Χριστουγέννων, όμως φέτος για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν την έναρξη ενός νέου γύρου αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ως προς την διαχείριση της πανδημίας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρατάει χαμηλούς τόνους απέναντι στην απόφαση της Εκκλησίας να ανοίξει τους ναούς.

«Μέσα σε δύο μήνες και μια εβδομάδα θρηνούμε 4.473 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική», δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στη σύγκρουση που ξεκίνησε την ημέρα των Θεοφανείων με την κυβέρνηση. «Οι ειδικοί προειδοποιούν για τρίτο, ακόμα χειρότερο κύμα της πανδημίας και η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Έστειλε μήνυμα χαλάρωσης μέσα στις γιορτές, ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη συνεδρίαση της επιτροπής, για δεύτερη φορά έκανε τα στραβά μάτια μπροστά σε εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες», συνέχισε ο Ν.Ηλιόπουλος, προσθέτοντας, επίσης, πως «Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Στην τελευταία φράση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπυκνώνεται η στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, από την ώρα, δηλαδή, που η Εκκλησία αποφάσισε να προχωρήσει στο άνοιγμα των ναών για να πραγματοποιήσουν τις λειτουργίες των Θεοφανείων. Μάλιστα, την τακτική της σκληρής γραμμής απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου και της ήπιας στάσης απέναντι στην Εκκλησία εγκαινίασε χθες, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. «Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων. Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί», σχολίασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τετάρτης.

Η μοναδική δημόσια διαφοροποίηση από κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε διά στόματος του αρμόδιου τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, που μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Open, υποστήριξε ότι η Εκκλησία με την απόφαση της «έκανε επίδειξη πολιτικής δύναμης». Υπενθυμίζουμε ότι ο Ν.Φίλης, ως υπουργός Παιδείας είχε έρθει σε έντονη σύγκρουση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε σημείο που αρκετοί θεώρησαν πως η τότε απόφαση του Α.Τσίπρα να του αφαιρέσει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, έγινε επί της ουσίας καθ’ υπόδειξη του Αρχιεπισκόπου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων - Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητές επιστρέφουν σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία στις 11/1