ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Βορίδης: «Ήμουν ακτιβιστής της Δεξιάς»

Α. Βορίδης: «Ήμουν ακτιβιστής της Δεξιάς»

Το ρόλο του... ακτιβιστή της Δεξιάς απέδωσε ο Μάκης Βορίδης στον εαυτό του, αναφερόμενος σε φασαρίες που είχε εμπλακεί κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων.

«Πράγματι, ως νέος, ήμουν ένας ακτιβιστής της Δεξιάς. Κι εκείνες οι εποχές είχαν φασαρίες και σε μερικές από εκείνες τις φασαρίες έχω συμμετάσχει», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, μιλώντας στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5».

Πάντως, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι εξελίχθηκε, όπως όλοι άλλωστε οι άνθρωποι, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη για το παρελθόν του, επισήμανε: «η δημόσια αυτοκριτική είναι ένα ίδιον της Αριστεράς. Τις αυτοκριτικές μας οι δεξιοί τις κάνουμε ή με τον εξομολόγο ή με τον εαυτό μας».

Δεν έχω προσωπική αντιδικία

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από το ΛΑΟΣ, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι ένας χωρισμός μπορεί μεν να δημιουργεί πικρά συναισθήματα, αλλά ο ίδιος δεν προτίθεται να μπει «σε συζήτηση αντεγκλήσεων. Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τον οποιονδήποτε».

Άλλωστε, χαρακτήρισε την απόφασή του να υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο πολιτική, προσθέτοντας ότι η προσχώρησή του στη ΝΔ «συνδέεται με την κεντρική πολιτική ανάγκη, το μεγάλο πολιτικό ζήτημα το οποίο υπάρχει και θα τεθεί στις εκλογές, η ψήφος του ελληνικού λαού να αναδείξει μια κυβέρνηση που θα είναι αξιόπιστη στο εξωτερικό».