ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: «Παραπληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ τα περί 37 χιλιάδων πλειστηριασμών»

Τσιάρας: «Παραπληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ τα περί 37 χιλιάδων πλειστηριασμών»

«Το να έρχεστε να μας κουνάτε το δάχτυλο για μια δέσμευση περι πλειστηριασμών που εσείς πήρατε ως κυβέρνηση πάει πολύ», σχολίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Για στοχευμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφορικά με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι χιλιάδων 37.000 πλειστηριασμών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε την τροπολογία για παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου στην διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης επαναπροσδιορισμού δικών για εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη.

Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως η καταληκτική ημερομηνία για τις 37 χιλιάδες υποθέσεις κόκκινων δανείων που είχαν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη είναι η 31η Μαΐου και όχι η 31η Ιανουαρίου, αφού η τελευταία προθεσμία αφορά μόνο τις περιπτώσεις εκείνες που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς προστασίας προ του 2015.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, μετά τις καταληκτικές ημερομηνίες υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι δανειολήπτες έχουν νέα προθεσμία 60 ημερών για την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών.

«Οι συνολικές υποθέσεις είναι περίπου 37 χιλιάδες. Είμαστε στην πρώτη φάση που ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου και ήδη έχουν μπει περισσότεροι από 20 χιλιάδες» είπε ο υπουργός και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Το να έρχεστε να μας κουνάτε το δάχτυλο για μια δέσμευση περι πλειστηριασμών που εσείς πήρατε ως κυβέρνηση πάει πολύ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια