ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «προγραμματικός» Ιανουάριος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο «προγραμματικός» Ιανουάριος του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφείς οδηγίες για να ανεβάσουν ρυθμό, έχει δώσει προς όλο το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία κατάρτισης του προγράμματος του κόμματος, ώστε να δοθεί προς διαβούλευση με την έναρξη των νομαρχιακών συνδιασκέψεων.

Η χθεσινή συνεδρίαση 300 στελεχών της προεδρικής τάσης «Ενωτική Κίνηση», στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης και Γιάννης Μπαλάφας, φαίνεται πως έκλεισε τον μικρό κύκλο εσωστρέφειας που άνοιξε στην Κουμουνδούρου το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με την συγκεκριμένη ομάδα να αποφασίζει να μην καταθέσει κάποιο κείμενο - όπως εγκαίρως σας είχε ενημερώσει το Newsbomb.gr.

Πλέον, η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα είναι να ολοκληρωθεί σύντομα το πρόγραμμα του κόμματος, εκτιμώντας πως η ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που καταβάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να συνδεθεί με την κοινωνία και κυρίως με τα πληττόμενα από την πανδημία στρώματα.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλος, παρά ο συνδυασμός μίας ρεαλιστικής οικονομικής πρότασης για το αύριο της χώρας, με μία μαχητική αντιπολιτευτική γραμμή σε όλα τα επίπεδα και κατά βάση σε θέματα προνομιακά για τους ίδιους, όπως είναι η καταστρατήγηση των δημοκρατικών ελευθεριών -όπως την ονομάζουν- και η προστασία των δημόσιων αγαθών της Παιδείας και της Υγείας, η σωτηρία των ελληνικών επιχειρήσεων και η προάσπιση της εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν έτοιμο και απομένουν μικρές «πινελιές», όπως είναι για παράδειγμα ο τρόπος που θα μπορούσε να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας. Τα ίδια ισχύουν πάνω, κάτω και για το σχέδιο για το «νέο» ΕΣΥ, αλλά και για τους υπόλοιπους τομείς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και προγραμματικό σχέδιο για την επόμενη μέρα», είπε στο Newsbomb.gr πρόσωπο που έχει σημαντικό ρόλο στο όλο εγχείρημα, τοποθέτηση που επιβεβαιώνει πως το πρόγραμμα του κόμματος βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας.

Αυτό που αναγνωρίζουν ότι απουσιάζει από τον δημόσιο λόγο τους και στο οποίο θέλουν να επενδύσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι η ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση που θα φέρει κοντά τους τόσο τους πολίτες που τους στήριξαν το 2015, όσο και νέες δυνάμεις. Το οικονομικό πρόγραμμα όσο δελεαστικό και ρεαλιστικό και να είναι, αν δεν συνδυαστεί με ένα πολιτικό όραμα που θα πείσει τους πολίτες, δεν είναι ικανό να ανατρέψει την κατάσταση. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να βρεθεί άμεσα το πολιτικό πρόσημο που θα καταφέρει σε πρώτη φάση να επανασυσπειρώσει τους ψηφοφόρους που έμειναν δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ το δύσκολο 2019 και στη συνέχεια, να φέρει κοντά του νέες δυνάμεις.

Έτσι, δεν αποκλείεται το διάστημα που έρχεται, κατά την προετοιμασία των νομαρχιακών συνδιασκέψεων, να πραγματοποιηθεί μία εκστρατεία για την μαζική «στρατολογία» νέων μελών, ως συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019 και «κόλλησε» με το ξέσπασμα της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει το εν λόγω εγχείρημα, υπάρχουν σκέψεις να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια, έτσι ώστε να απευθυνθούν, κυρίως, στις μικρότερες ηλικίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.