ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγριεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ – Επίθεση σε Συρίγο για επίκληση πράξεων της επταετίας

Αγριεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ – Επίθεση σε Συρίγο για επίκληση πράξεων της επταετίας

Σε μετωπική σύγκρουση φαίνεται πως οδηγούνται ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση, λίγο πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης (28/01), καθώς η Κουμουνδούρου ζητάει μετ’ επιτάσεως την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

Την ίδια στιγμή, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, με αφορμή αναφορά που φέρεται να έκανε για την ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων το 1969 στα πανεπιστήμια, εν μέσω δικτατορίας.

«Μπροστά στο φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο, η κυβέρνηση προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει ανοιχτά την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί προς όφελος της τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία, πως αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων «εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία. Προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές που αντιδρούν στις κυβερνητικές αλλαγές, χαρακτηρίζοντας «δίκαιο» τον αγώνα τους, ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα το σχέδιό της και «να ακούσει τις αντιπροτάσεις που έχουν τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι περισσότεροι από 1.200 πανεπιστημιακοί που έχουν υπογράψει σχετικό κείμενο».

Επίθεση σε Συρίγο

Με την ατμόσφαιρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να μυρίζει «μπαρούτι», το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του Άγγελου Συρίγου, καθώς τον κατηγορεί για επίκληση μεθόδων της χούντας.

«Στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει... σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας, υποστηρίζοντας πως όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως: “Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις”».

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτώνται από πού άντλησε την συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως εκείνη την εποχή «λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο "διέπρεπε" στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών».

«Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας. Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα στα αυριανά συλλαλητήρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται