ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα Καρατζαφέρη-Παπαϊωάννου

Σκληρή κόντρα Καρατζαφέρη-Παπαϊωάννου

Έντονη φραστική αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση σύστασης εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ενδοτισμό έναντι της τρόικας, με τον κ. Παπαϊωάννου να καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για στροφή λόγω δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις «ανίκανες κυβερνήσεις» τους οδήγησαν τη χώρα σε ευτελισμό και την κ. Μέρκελ «να συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα μας με ακραίο φασιστικό τρόπο».

«Σας είχα πει να αντισταθείτε, να μην υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο. Δεν το κατορθώσατε. Σας είχα πει να μην δεχθείτε επιτροπάτα, αλλά εσείς δεν μπορέσατε να αντικρούσετε τίποτε από αυτά... Γιατί ξεφτιλίσατε την Ελλάδα; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Επίσης, κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα να πουν την αλήθεια στο λαό. «Έρχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να μας πει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Καραμανλή και Αλογοσκούφη. Λέτε όμως τη μισή αλήθεια. Φοβάστε την περίοδο Σημίτη. Με τι αριθμούς μπήκαμε στην ΟΝΕ; Εσείς δεν βάλατε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει τα ψεύτικα στοιχεία που μας ξεφτίλισαν σε όλη την Ευρώπη; Γιατί δεν λέτε λοιπόν παλικαρίσια την αλήθεια αν ήταν σωστά τα νούμερα του 2000 και του κ. Παπακωνσταντίνου;», επισήμανε.

«Λάθος να μονοπωλείτε τον πατριωτισμό»

Από την πλευρά του, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έκανε λόγο για «λάθος» να μονοπωλεί ο κ. Καρατζαφέρης τον πατριωτισμό, καθώς «όλοι είμαστε πατριώτες και ο καθένας μας υπηρετεί την πατρίδα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται καλύτερα. Είστε αρχηγός κόμματος αλλά δεν προέρχεστε από παρθενογένεση. Συμμετείχατε στο παρελθόν σε ένα μεγάλο κόμμα».

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι «άλλαξε στάση απέναντι στην ΕΕ επειδή ήσαν οι δημοσκοπήσεις που τον οδήγησαν σε αλλαγή τακτικής».

«Αν ακολουθούσαμε το δικό σας δρόμο σήμερα δεν θα μιλάγαμε για ελπίδα», εκτίμησε ο υπουργός.

«Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών και όχι της Ευρώπης των υποτακτικών», απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης, και σημείωσε ότι «δεν είναι πατριώτης όποιος βάζει την καρέκλα του υπουργού πάνω από το συμφέρον του λαού».