ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης στο Newsbοmb.gr: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

Ταραντίλης στο Newsbοmb.gr: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

Lockdown: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας στην ερώτηση του Newsbomb.gr αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις μεταλλάξεις και εάν είναι πιθανό ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου.

Όπως είπε, οι μεταλλάξεις είναι ένα νέο δεδομένοι αλλά «όπως ξέρουμε όλοι, ιοί και μεταλλάξεις πάντα συνυπάρχουν» Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια τακτική, δηλαδή θα εισηγείται η επιτροπή και θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

«Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς μέχρι στιγμής από τις έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί φαίνεται πως οι μεταλλάξεις αντιμετωπίζονται από τα τωρινά εμβόλια. «Γενικά είμαστε σε εγρήγορση και πάντα δρούμε προληπτικά έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε ο κ. Ταραντίλης. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Χρήστος Ταραντίλης επεσήμανε πως μπροστά στον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας- εξαιτίας των μεταλλάξεων και του χειμωνιάτικου καιρού και συνεπώς των περισσότερων λοιμώξεων και ιώσεων που συνηθίζονται- κάθε χρόνο- αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση εντείνει την άμυνα και ταυτόχρονα, συνεχίζει την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς.

«Αυτή τη στιγμή γίνονται περισσότεροι από 17.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 270.000 συμπολίτες μας, ξεπερνώντας τον στόχο των 200.000 που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο», σημείωσε και προσέθεσε «επιπλέον ακολουθούμε με συνέπεια την ορθή στρατηγική διασφάλισης της δεύτερης δόσης, για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει ήδη την πρώτη».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι προφανές πως η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. «Γι’ αυτό και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να προσαρμόζονται διαρκώς στα νέα δεδομένα που ανακύπτουν και τις τάσεις που διαμορφώνονται. Συνεπής στη στρατηγική αυτή, η Κυβέρνηση -λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών- προχωρά κάθε εβδομάδα στην αξιολόγηση της κατάστασης και στην επικαιροποίηση, όταν χρειάζεται, των μέτρων», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις