ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή δικογραφίες για Νίκο Παππά και σκάνδαλο Folli-Follie

Στη Βουλή δικογραφίες για Νίκο Παππά και σκάνδαλο Folli-Follie

Οι δικογραφίες εστάλησαν στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Με την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών διαβιβάστηκαν στην Βουλή δυο δικογραφίες σε βάρος πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δικογραφία αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά το σκάνδαλο της Folli-Follie με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.

Η άφιξη των δύο δικογραφιών θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10:30 και αμέσως μετά θα επιτραπεί σε εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων η μελέτη του υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το χρονικό περιθώριο είναι στενό, αφού τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν τελεστεί πριν από τη συνταγματική αναθεώρηση και υπάγονται στις ευμενέστερες ρυθμίσεις περί σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας της Βουλής να ασκήσει δίωξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 86 η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη μέχρι το πέρας της δεύτερης Συνόδου της επόμενης Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Εν προκειμένω, η επίμαχη δεύτερη σύνοδος είναι αυτή που διανύεται ήδη και εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που μπορεί να μεταφερθεί και τον Ιούνιο αν η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει θερινά τμήματα.

Κατα συνέπεια παραμένει ανοιχτός ο κίνδυνος να ξεκινήσουν δίχως να ολοκληρώσουν εργασίες ή να εκδώσουν πόρισμα οι εργασίες μιας κανονικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: «Οι Τούρκοι έχουν πιο ισχυρό Ναυτικό» - Δείτε τι έπαθαν από τον… αδύναμο ελληνικό Στόλο