ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύλος» με τον εκατομμυριούχο βουλευτή!

«Μύλος» με τον εκατομμυριούχο βουλευτή!

Χαμός γίνεται εδώ και τρείς μέρες με τον βουλευτή που φέρεται να «φυγάδεψε» ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για το "πόθεν έσχες" των πολιτικών δεν έχει εντοπίσει βουλευτή που που να έχει καταγράψει στη δήλωση για την περιουσιακή του κατάσταση, έμβασμα σε ξένη τράπεζα στο εξωτερικό με ένα εκατομμύριο ευρώ.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις "πόθεν έσχες" αφορούν τη χρήση του 2010 και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε, μέχρι την ημερομηνία υποβολής τους, που είναι ο Ιούνιος του 2011.

Τα εμβάσματα που έχουν δηλωθεί αφορούν ποσά της τάξεως από 100.000 ευρώ μέχρι 500.000 και, σύμφωνα με τα παραστατικά που εμφανίζονται, είναι νόμιμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε μερικές περιπτώσεις, που οι εκροές στο εξωτερικό είναι μεγάλες, είναι σε ονόματα συζύγων πολιτικών και απόλυτα δικαιολογημένες, καθώς έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής αναμένεται να παραδοθεί σήμερα ο κατάλογος με τα πολιτικά πρόσωπα... ή τους συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Σε επόμενο στάδιο θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


Πρόταση νόμου για αλλαγές στον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών κατέθεσαν 75 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, καλεί τον βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ να παραιτηθεί.

Από το βήμα της Βουλής, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι μετά από σχετικές διασταυρώσεις στοιχείων, το υπουργείο έχει εντοπίσει τα άτομα εκείνα που έχουν προβεί σε εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό.