ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Ικαρία και νομοσχέδιο για την παιδεία: Σταματήστε τις αθλιότητες, βιάζετε τη Δημοκρατία

Τσίπρας για Ικαρία και νομοσχέδιο για την παιδεία: Σταματήστε τις αθλιότητες, βιάζετε τη Δημοκρατία

 Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας.

Ζήτησε την αναστολή της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. «Μην αλλάξετε ούτε γραμμή και φέρτε το σε συνθήκες κανονικές. Όχι με την δαμόκλειο σπάθη της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Έχετε υπεροπλία στα μέσα ενημέρωσης. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν τηρεί τα μέτρα; Γιατί έτσι. Γιατί ο πρωθυπουργός αρνείται να συζητήσει την επίκαιρη ερώτηση μου για την Ικαρία; Γιατί; Γιατί έτσι θέλει. Δεν μπορείτε να βιάζετε την Δημοκρατία» είπε ο κ. Τσιπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση στην οποία υπέδειξε ότι ακόμη και δικά της στελέχη είναι αντίθετα στο νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της παίρνει αποφάσεις απαράδεκτες. Κι ενώ γνωρίζετε ότι η Βουλή εξαιτίας της πανδημίας λειτουργεί με συγκεκριμένο καθεστώς. Επιμένετε να φέρετε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που εγείρει αντιδράσεις. Έχετε απέναντι σας ακόμα και ανθρώπους της παράταξης σας, όπως ο κ. Σουφλιας και ο κ. Φορτσάκης. Εν μέσω μιας πανδημικής χρονιάς αλλάζετε το πλαίσιο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αναρωτιέμαι γιατί παρουσιάζεστε ακάθεκτοι και ανυποχώρητοι» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πρόκληση της κοινής γνώμης με την νομοθέτηση τόσο σοβαρών θεμάτων εν μέσω πανδημίας.

«Εκτός αν το κάνετε επίτηδες. Ξέρετε ότι αυτά που εισάγετε θα εγείρουν αντιδράσεις και θέλετε να το κάνετε στα μουλωχτά. Το κάνατε και στο παρελθόν. Φέρατε νύχτα τροπολογίες που αφορούσαν την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΑΕΙ με τα πτυχία των κολλεγίων τριετούς φοίτησης. Ήρθατε να εξαναγκάσετε τα επιμελητήρια να εγγράψουν στους καταλόγους τους, τους αποφοίτους των κολλεγίων.

Γνωρίζατε ότι αν φέρνατε αυτή την τροπολογία σε συνθήκες κανονικότητας, η αντιπολίτευση θα μπορούσε να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Θα υπήρχαν αντιδράσεις από βουλευτές ο μηχανικούς, οικονομολόγους. Δεν μπορείτε να ευτελίζετε την έννοια της αριστείας. Δεν μπορεί κάποιος με τα χρήματα του πατέρα του να παίρνει ένα πτυχίο και να έχει τα ίδια δικαιώματα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την Ικαρία

Ο Αλέξης Τσιπρας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία αλλά και την διαχείριση της είδησης από την Δημόσια Τηλεόραση.

«Έρχομαι σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα. Πρέπει να σταματήσετε -ιδίως μετά το φιάσκο της Ικαρίας- τις αθλιότητες. Αθλιότητα πρώτη. Η προσπάθεια που έγινε το περασμένο Σάββατο προκειμένου οι εικόνες που έκαναν το γύρο του Διαδικτύου να μην προβληθούν στις τηλεοπτικές οθόνες. Μάταιος κόπος. Δεν είμαστε στην εποχή που ότι δεν προβάλλεται στην τηλεόραση, δεν υπάρχει» είπε ο κ. Τσιπρας και συμπλήρωσε σχετικά με την ΕΡΤ:

«Αθλιότητα δεύτερη. Η ανάρτηση οδηγιών από τον αόρατο αρχισυντάκτη στην αίθουσα σύνταξης της δημόσιας τηλεόρασης, να μην παίζουν φωτογραφίες από το σπίτι του βουλευτή σας της Ικαρίας αλλά και να μην παίζουν φωτογραφίες του Λιγνάδη με άλλους; Ποιους άλλους άραγε; Τέτοιου είδους σκονάκια αναρτημένα στην Δημόσια Τηλεόραση, η δίκη μου γενιά δεν τα έζησε αυτά. Κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ έχει καταντήσει η δημόσια τηλεόραση».

Τέλος, «αθλιότητα» χαρακτήρισε και την εξίσωση της δίκης του επίσκεψης στην Πάτρα με εκείνη του πρωθυπουργού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντιλη.

«Αθλιότητα τρίτη ήταν αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου που προσπαθούσε χθες να εξισώσει την αθλιότητα της Ικαρίας με το ανέμελο γλέντι του πρωθυπουργού, με τη συνάντηση μου μπροστά στις κάμερες που φορούσαμε όλοι μάσκες. Αθλιότητα τέταρτη και σημαντικότερη. Θλίβομαι γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι νέος πολιτικός. Η απόπειρα του χθες το βράδυ να αλλάξει εσκεμμένα τη συνέντευξη μου. Ότι εγώ αναλαμβάνω προσωπικά το ρίσκο για τις διαμαρτυρίες των πολιτών. Εγώ ερωτήθηκα και απάντησα ότι δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο, όχι ότι αναλαμβάνω το ρίσκο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο