ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Χρυσοχοϊδη – Βαρουφάκη για πανεπιστήμια και το τηλεφώνημα Σαμαρά

Κόντρα Χρυσοχοϊδη – Βαρουφάκη για πανεπιστήμια και το τηλεφώνημα Σαμαρά

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή με φόντο την ανομία στα ελληνικά πανεπιστήμια, τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και τη σωστή προφορά του Cambridge μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Το μόνο σωστό που άκουσα από τον κ. Βαρουφάκη είναι το Cambridge. Αυτό τουλάχιστον το είπε με σωστή προφορά. Όλα τα άλλα ήταν τερατολογίες» σχολίασε ο κ. Χρυσοχοϊδης και απαντώντας στο γενικό γραμματέα του Μερα25 είπε:

«Πριν από περίπου ένα χρόνο κάποιοι από την νομική Αθηνών κάλεσαν την άμεση δράση για αντιμετώπιση σοβαρού περιστατικού. Όταν έφτασε αμέσως το περιπολικό επιτέθηκαν άτομα στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές. Οι δράστες σήμερα είναι κατηγορούμενοι και αυτό είναι ένα περιστατικό που συμβαίνει επί χρόνια στα πανεπιστήμιά μας. Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ζωές».

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να κάνει μια βολτα στα ελληνικά πανεπιστήμια για να δει την εικόνα τους. «Τα Μέσα που εσείς χαρακτηρίζεται αποβλάκωσης ήταν για εσάς βήμα για να διασπείρετε ψεύδη φρικτά και αργότερα σας δόθηκε η ευκαιρία να καταστρέψετε τη χώρα. Όλα αυτά είναι περασμένα και ξεχασμένα. Σας αφήνω στην ζάλη των αναζητήσεών σας κ. Βαρουφάκη» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης

Ανταπαντώντας ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 σημείωσε ότι «η παρουσία μου στα κανάλια μαζικής αποβλάκωσης ήταν ότι έβγαινα για τα μνημόνια που εσείς ψηφίσατε χωρίς να διαβάσετε. Δεν είστε γέννημα θρέμμα της ΝΔ κ. Χρυσοχοϊδη για να ξέρετε πρόσωπα και καταστάσεις. Μετά από μια από εκείνες τις παρουσίες μου στα Μέσα αποβλάκωσης όπου βγήκα και μίλησα για τα μνημόνια ένας Αντώνης Σαμαράς με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ποτέ δεν είχε συγκινηθεί περισσότερο από όσα είπα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο