ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Οι τέσσερις άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑμΕΑ

Αλέξης Τσίπρας: Οι τέσσερις άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑμΕΑ

Τους άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα άτομα με αναπηρία ανέπτυξε σε παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της καθημερινότητας των αναπήρων, διασφάλιση του μέλλοντος των αναπήρων, αλλαγή του τρόπου πιστοποίηση και αντιμετώπισης της βλάβης, υλοποίηση του συνθήματος τίποτε για εμάς χωρίς εμάς.

Σημείωσε ότι στόχος είναι η δημιουργία υφυπουργείου για τους αναπήρους και η συμμετοχή των αναπήρων στη λήψη των αποφάσεων. «Η νέα αναπηρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούμε ότι θα σχεδιαστεί από τους ίδιους του ανάπηρους συμπολίτες μας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθως, ανέφερε: «Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι ανάπηροι αποκαλύπτει τον βαθμό της δημοκρατικής και κοινωνικής μας ενσυναίσθησης… Οι ανάπηροι και οι άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν καταπίεση και διακρίσεις. Στη χώρα μας ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Φαίνεται ότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι μακρύς και πολύπλοκος… Στόχος μας είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο».

Αναφέρθηκε στην παρούσα συγκυρία λέγοντας ότι «ζούμε σε μία πολύ ιδιαίτερη συνθήκη τους τελευταίους δέκα μήνες. Τα μέτρα στην καραντίνα ελήφθησαν στη βάση της κανονικότητας χωρίς να λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία… Η πανδημία επιβαρύνει το ίδιο υψηλό κόστος διαβίωσης των αναπήρων».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ζητήσαμε στη Βουλή την ενίσχυση του εισοδήματος των αναπήρων» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το ενδιαφέρον του για τους αναπήρους περιορίζεται στα λόγια και δεν γίνεται πράξη. «Η κυβέρνηση περιορίζεται σε μία επικοινωνιακή αντιμετώπιση αφήνοντας εκτός τα θέματα ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Εμείς δεν βλέπουμε τον χώρο σαν δεξαμενή αλίευσης ψήφων, έχουμε και μία ριζική αντίθεση με την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τα άτομα με αναπηρία. Στοχεύουμε στην άρση εμποδίων και διακρίσεων, στην άρση των ανισοτήτων σε βάρος των αναπήρων. Εμείς αναγνωρίζουμε το υψηλότερο κόστος διαβίωσης των αναπήρων… Στον αντίποδα βρίσκεται η αντίληψη της κυβέρνησης και του σχεδίου Πισσαρίδη. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς έχουν την άποψη ότι τα προβλήματα των αναπήρων αντιμετωπίζονται με την αύξηση της απασχολησιμότητάς τους. Αυτή ήταν και η άποψη των δανειστών στο παρελθόν και μάλιστα σε μία χώρα που η ανεργία των αναπήρων είναι στο 90%. Η αύξηση της απασχολησιμότητας των αναπήρων ήταν η απαίτηση των δανειστών και αυτή την απαίτηση επαναφέρει η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση των συντάξεων και των επιδομάτων… Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε και σε μείωση των δαπανών για την αναπηρία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Σταθερά πρώτη σε μολύνσεις η Αττική με 583, στα «κόκκινα» και η Θεσσαλονίκη με 138