ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα για πιθανό κύκλωμα trafficking ανηλίκων γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έρευνα για πιθανό κύκλωμα trafficking ανηλίκων γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Την διενέργεια αστυνομικής και δικαστικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν για την εμπλοκή του Δημήτρη Λιγνάδη σε κύκλωμα trafficking, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαιτούν η έρευνα να απλωθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Ακόμα και πριν συλληφθεί ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, υπήρχαν σε βάρος του καταγγελίες για ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία του Μεταξουργείου, όπου σύμφωνα με γείτονες μπαινόβγαιναν ανήλικα παιδιά. Οι εν λόγω πληροφορίες έφτασαν και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα στελέχη του να υπογραμμίζουν πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά.

Από την Παρασκευή κιόλας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να ενημερωθούν σχετικά με τις καταγγελίες. «Η απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου που πραγματικά είναι θλιβερή, να βγαίνει και να κομπιάζει και να μην μπορεί να πει το όνομά του, λες και δεν έχει όνομα και να ισχυρίζεται ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Ποιοι είναι προσωπικοί οι λόγοι; Η παιδοφιλία; Είναι προσωπικοί λόγοι οι βιασμοί; Δεν αφορούν το κοινωνικό σύνολο; Ελπίζω και εύχομαι η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Και να κάνει αυτό που πρέπει διότι υποπτεύομαι ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά μονάχα τον κ. Λιγνάδη. Αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας, αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα trafficking πρέπει να φτάσει o κόμπος στο χτένι», είχε δηλώσει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικά δίκτυα της περιφέρειας.

Τώρα, την ώρα που τα στόματα ανοίγουν, ο στενοί συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα τονίζουν ότι μετά την έναρξη έρευνας για την εμπλοκή ΜΚΟ σε κύκλωμα trafficking γύρω από το περιβόητο σπίτι στο Μεταξουργείο -το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το 2012 και ξαφνικά σταμάτησε χωρίς να ξέρει κανείς γιατί- θα πρέπει να διερευνηθούν. «Μία τόσο σοβαρή υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί ή να εξαντληθεί σε ένα πρόσωπο, το οποίο δεν κατέστη εφικτό να μείνει εκτός κάδρου. Πρέπει να πέσει άπλετο φως και όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη», είπε στο Newsbomb.gr πρόσωπο κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι το κόμμα τους θα επιμείνει να φτάσει η υπόθεση ως το τέλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Νέος πενταψήφιος για ψώνια - Παράταση στις εκπτώσεις έως 31 Μαρτίου