ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Έχει ευθύνες η Μενδώνη - Την καλύπτει ο Μητσοτάκης

Γεννηματά: Έχει ευθύνες η Μενδώνη - Την καλύπτει ο Μητσοτάκης

Δρίμεια κριτική σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, που είπε πως... μοιάζουν! 

«Υποκριτική» χαρακτήρισε την συζήτηση που προκάλεσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωφη Γεννήματα. «Θέλετε να μας ενημερώσετε στα απόνερα της ίδια κόντρας που στήσατε με το ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζετε όλο και περισσότερο ο ένας με τον άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι εκτοξεύονται «απαράδεκτες βρωμιές» κι έκανε λόγο για προκλητική κίνηση του πρωθυπουργού να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή.

«Μας καλέσατε σήμερα κύριε πρωθυπουργέ για να μας ενημερώσετε για την ποιότητα της δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου. Πριν απ’ όλα θέλω να πω ότι αυτό που παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η δημοκρατία και ο πολιτικός διάλογος. Η κίνηση σας προκλητική και βαθιά υποκριτική. Προκλητική ιδιαίτερα σε μία περίοδο έξαρσης της κρίσης, με τον κόσμο ήσυχο και σε απόγνωση για την υγεία του, την καθημερινότητα του, την εργασία του, το εισόδημα του, την επιβίωση του, το σπίτι του. Σε μία περίοδο που οι τούρκοι αλωνίζει και πάλι στο Αιγαίο και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του νέου γύρου συνομιλιών στην Αθήνα. Διασφάλιση του την δέσμευση της Τουρκίας ότι θα αποφύγει νέες προκλητικές ενέργειες» ανέφερε.

Για ολιγωρία της κυβέρνησης από την στιγμή των αποκαλύψεων και έπειτα έκανε λόγο η Φωφη Γεννήματα, ενώ «δείχνοντας» ως υπεύθυνο τον πρωθυπουργό που καλύπτει -όπως είπε- την υπουργό Πολιτισμού.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε η υπόθεση Λιγνάδη έδειξαν ολιγωρία και καθυστερημένη αντίδραση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που έχουν αντικειμενικά. Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης υπάρχει σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν προστατεύει. Πολύ περισσότερο όταν ο φερόμενος ως θύτης είναι πρόσωπο που κατέχει δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση, που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση, που έχει την έγκριση της αρμόδιας υπουργού πολιτισμού. Έχει ιδιαίτερη απαξία ένας τέτοιος διορισμός όταν αυτή η κυβέρνηση κούνα και την σημαία της πολυδιαφημισμένης αριστείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ευθύνη της υπουργού πολιτισμού ακόμη κι αν δεν ήξερε αλλά ο κύριος υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός που την καλύπτει».

Η κ. Γεννήματα γύρισε τη συζήτηση στους λάθος - όπως χαρακτηρίζει- χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, ενώ επιτέθηκε στην πρωθυπουργό ζητώντας εξηγήσεις για τον εμβολιασμό του «γαλάζιου» Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημαρκου που εμβολιάστηκε σε άλλο τόπο από αυτόν της κατοικίας του και εκτός σειράς.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι το μόνο που έκανε ήταν να κλείσει την εθνική οδό. «Δεν χρησιμοποιήσατε ούτε το πολυδιαφημισμένο 112» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν