ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μπαρόζο – Παπαδήμου με φόντο το Eurogroup

Συνάντηση Μπαρόζο – Παπαδήμου με φόντο το Eurogroup

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πία Αρεκίλντε ανακοίνωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Κομισιόν.


Το ραντεβού Παπαδήμου-Μπαρόζο ορίστηκε για τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι της Τετάρτης, μια μέρα πριν το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.

Η συνάντηση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα συμμετάσχουν οι κοινοτικοί Επίτροποι για την οικονομία, Όλι Ρεν, για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, για την απασχόληση Λάζλο Άντορ και για τον προϋπολογισμό, Γιάνος Λεβαντόβσκι. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και σύντομη συνέντευξη Τύπου.

Στο τραπεζί της συνάντησης η εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου προγράμματος, η ταχεία απορρόφηση των πόρων της ΕΕ για τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και το έργο της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα.

Καμία απόφαση για "τείχος ασφαλείας" στις 1-2/3

«Είμαι σίγουρος ότι οι χώρες της ΕΕ θα εξετάσουν το θέμα των τειχών ασφαλείας και θα λάβουν απόφαση, όχι όμως στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης-2ας Μαρτίου», δήλωσε ο Μπαρόζο όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα είναι πιο εύκολο να εξεταστεί το θέμα της ενίσχυσης του τείχους ασφαλείας EFSF/ESM όταν υπάρχει πιο ξεκάθαρη πληροφόρηση αναφορικά με τη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.