ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Κόφτης» στον κωδικό 6, στο τραπέζι και το «4» - «Μάχη» για το κλείσιμο όλης της χώρας

Lockdown: «Κόφτης» στον κωδικό 6, στο τραπέζι και το «4» - «Μάχη» για το κλείσιμο όλης της χώρας

Κρίσιμη για την πορεία του lockdown, την ενδεχόμενη επέκτασή του σε όλη τη χώρα, τις αλλαγές στις μετακινήσεις, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και το SMS στο 13033 είναι η σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Στο τραπέζι εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 για τις οποίες έγραψε πρώτο το Newsbomb την Τρίτη, έχει πέσει και πρόταση για «κοφτη» στον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Σε ορισμένους από τους λοιμωξιολόγους, μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη όλες οι κινήσεις των πολιτών – ακόμα και π.χ. για σούπερ μάρκετ - να γίνονται εντός των ορίων των δήμων κατοικίας τους.

«Είναι μια πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση το πρωί της Τετάρτης της Αριστοτελίας Πελώνη που εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ερωτηθείσα, δε, στον ΣΚΑΪ για άλλους περιορισμούς στην κινητικότητα απάντησε ότι «αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά».

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές με την κυρία Πελώνη να μην το αποκλείει και να δηλώνει «αυτό θα το δει η επιτροπή».

Όσον αφορά το πότε θα ισχύσουν τα μέτρα η κυρία Πελώνη «έδειξε» προς εφαρμογή τους από αύριο, Πέμπτη, καθώς υπάρχει γενικότερη ανησυχία λόγω και της Τσικνοπέμπτης.

«Θα το δούμε και αυτό, δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης» ήταν η απάντηση που έδωσε η κυρία Πελώνη στην ερώτηση για τον χρόνο έναρξης εφαρμογής των μέτρων ενώ για την άρση τους είπε ότι «πάμε προς την Καθαρά Δευτέρα, στόχος είναι να επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες στη συνέχεια».

Αυτό που εκκρεμεί είναι αν τα σκληρότερα μέτρα θα αφορούν όλη την επικράτεια ή μόνο τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr να μιλούν για δύο «στρατόπεδα» στις τάξεις των λοιμωξιολόγων: από τη μία είναι αυτοί που θέλουν ολικό lockdown για όλη την επικράτεια όπως τον Μάρτιο και από την άλλη αυτοί που προτείνουν αυστηροποίηση μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές.

«Είμαστε σε lockdown δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας, προφανώς υπάρχει ανησυχία για την Αττική και άλλες περιοχές λόγω της επικράτησης των μεταλλάξεων. Υπάρχουν περιοχές για τις οποίες θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα» απάντησε από την πλευρά της η Αριστοτελία Πελώνη δείχνοντας την προτίμηση της κυβέρνησης στο να μην υπάρξει ολικό lockdown όπως πριν από έναν χρόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Γερμανική «σφήνα»! Οι φρεγάτες Α-200 και το δέλεαρ δύο πανίσχυρων υποβρυχίων