ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Αν χρειαστεί θα επεκταθεί η συνεργασία ΕΣΥ – ιδιωτικών κλινικών

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Αν χρειαστεί θα επεκταθεί η συνεργασία ΕΣΥ – ιδιωτικών κλινικών

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών στη μάχη κατά της πανδημίας η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει τις αντοχές τους, όμως αντέχει. Γίνεται ότι είναι δυνατό και ήδη υπάρχει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της υγείας και φυσικά οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί και σχετική απόφαση θα ληφθεί». Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επεσήμανε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη και πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας.

Και συνέχισε: «Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Γι’ αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος».

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%.

Και κατέληξε: «Εκτιμάται έτσι ότι έχουμε ακόμη δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του Μαραθώνιου και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών. Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται