ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πεταλωτής: Θα ήταν ευτυχές αν η κυρία Κατσέλη ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Γ. Πεταλωτής: Θα ήταν ευτυχές αν η κυρία Κατσέλη ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Έμμεση πρόσκληση για επιστροφή στο κόμμα, στη Λούκα Κατσέλη, απηύθυνε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής.

«Για μένα θα ήταν πολύ ευχάριστο και ευτυχές αν η κα. Κατσέλη ήταν μες το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι Βουλευτές και Υπουργοί οι οποίοι αποχώρησαν. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει ενωτικά σε εκλογές. Θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ χωράνε απόψεις και εκφράσεις και μάλιστα αδικείται και το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι συνάδελφοι οι οποίοι αποχώρησαν, γιατί μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση αλλά και στην Κ.Ο σήκωσαν ένα τεράστιο φορτίο πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές, θεωρώ ότι υπάρχουν διαφορετικές τακτικές αλλά θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παρών, και η μόνη κοινή ύπαρξη και η μόνη κοινή πολιτική φωνή δεν μπορεί να είναι εκτός ΠΑΣΟΚ. Άρα σαφώς και θα ήθελα να είναι στο ΠΑΣΟΚ όλοι όσοι συνάδελφοι αποχώρησαν για τους λόγους που γνωρίζουμε, με την τελευταία ψηφοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επιβολή νέων μέτρων τον Ιούνιο και με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κος Πεταλωτης τόνισε πως «ό,τι έχουμε αποφασίσει, ακόμα και αυτά που θα εφαρμοστούν από τον Ιούνιο και μετά, θα πρέπει επιτέλους να τα καταστήσουμε σαφέστατα και γνωστά στην ελληνική κοινωνία».

«Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινής, και η κυβέρνηση θα πρέπει να ψάξει τρόπους επικοινωνιακούς έτσι ώστε ο πολίτης να ξέρει πολύ καλά τι ψηφίζεται σήμερα, τι τον περιμένει, για να μην πραγματικά του έρχονται οι κεραμίδες, που έρχονταν κατά διαστήματα, κάτι που ήταν ανεπίτρεπτο, αλλά λόγω των συνθηκών μπορεί να δικαιολογούνταν, δεν θα δικαιολογούνται όμως από δω και πέρα. Η κοινωνία είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ζει με την αγωνία των ποιών μέτρων έρχονται….Αυτό όμως θα πρέπει πραγματικά να το επικοινωνήσουμε στον κόσμο, ο κόσμος έχει δείξει μια φοβερή ωριμότητα, μια πολύ μεγάλη συνέπεια και υπομονή, δεν μπορούμε όμως να παίζουμε με τις αντοχές του από δω και πέρα», σημείωσε, αναφερόμενος σε επικοινωνιακό πρόβλημα της κυβέρνησης.

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Λοβέρδου, σχολίασε «αλίμονο αν η φιλοδοξία μας περιορίζεται στο να έρθουμε δεύτερο κόμμα, και να κυβερνήσουμε συμπληρωματικά με τη ΝΔ».

Σχετικά με τις εκλογές, ο κος Πεταλωτής τόνισε πως θα πρέπει πραγματικά να ασχοληθούμε με τις εκλογές εφόσον ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία με το PSI, και εφόσον βασικά βάλουμε τέτοια θεμέλια έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία, να γίνει απλώς μια διαδικασία που έχει να κάνει με την ανάδειξη μιας πολιτικής ηγεσίας για το μέλλον της χώρας. «Δεν συντάσσομαι με όλη αυτή τη θεώρηση, η οποία κατ εμέ είναι πρωτοφανής, ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές - που εκφράζουν κυρίως τα κόμματα της αριστεράς, και η ΝΔ - κατά την άποψη μου, ότι θα πρέπει αν γίνουν εκλογές για να εκτονωθεί ο κόσμος. Αυτό δεν προβλέπεται πουθενά και φυσικά το θεωρώ και άκρως επικίνδυνο να γίνονται οι εκλογές μόνο και μόνο για εκτόνωση», είπε.