ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Να μην μας κουνάει το δάχτυλο η Αριστερά

Α. Σαμαράς: Να μην μας κουνάει το δάχτυλο η Αριστερά

Βολές κατά της Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στη στάση των κομμάτων της Αριστεράς, η οποία «νομίζει ότι είναι υπεράνω κριτικής».

«Καταγγέλλει τα πάντα αδιακρίτως, χωρίς να προτείνει τίποτα., Η γενική καταγγελία δεν είναι πολιτική, είναι εμμονή. Κι εδώ είναι υποκριτική εμμονή», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η Αριστερά θα πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της.

«Μπορεί να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή, στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Η Αριστερά έδιωξε επιχειρήσεις με τις κινητοποιήσεις. Η Αριστερά με το ΠΑΣΟΚ βάλθηκαν να διώξουν τους Κινέζους από τον Πειραιά, προ διετίας», επισήμανε.

Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την Αριστερά ως κύριο υπαίτιο για την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, κάνοντας λόγο για μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις και απαξίωση της δημόσιας παιδείας, μέσω της υπεράσπισης του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

«Να μην μας κουνάει το δάχτυλο»

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε την Αριστερά, που «κατά καιρούς στήριξε τις ασθένειες που μας έφεραν ως εδώ να μην μας κουνάει το δάχτυλο», καθώς τα κόμματα αυτά δεν διαφωνούν με τα πρότυπα και την παταγώδη αποτυχία τους, αλλά αντίθετα, υπερασπίζονται τις ιδεοληψίες. «Εμείς βλέπουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε. Αυτοί ποτέ δεν είδαν τα τραγικά τους σφάλματα», ανέφερε.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Επίσης, ο κ. Σαμαράς για άλλη μια φορά έθεσε τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ που έταζε στους πάντες τα πάντα και μετά αφαίρεσε από τους πάντες στα πάντα», υπογράμμισε, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι κόντεψε να μας βγάλει από την Ευρώπη, απομόνωσε τη χώρα, εξαπάτησε έναν λαό, τον οποίο οδήγησε στην απελπισία και στο τέλος ομολόγησε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει μακριά. Εμφανίζει το εκάστοτε πολιτικό του όφελος ως δημόσιο συμφέρον. Η Αριστερά είναι παγιδευμένη στις εμμονές της και περιορίζεται να καταγγέλλει ανέξοδα τους άλλους», συμπλήρωσε.

«Νομίζουν ότι είμαστε στο Μάιο του 2010»

Επίσης, ο κ. Σαμαράς απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν ότι άλλαξε την αντιμνημονιακή του στάση. «Νομίζουν ότι είμαστε στο Μάιο του 2010», κατήγγειλε, υπενθυμίζοντας ότι το νέο μνημόνιο καθιστά το χρέος βιώσιμο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη.

«Το πιο σοβαρό σφάλμα τους είναι το πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική. Ο πολιτικός δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης, ούτε Κασσάνδα. Σημασία δεν έχει η πολιτική πρόβλεψη, αλλά η πολιτική παρέμβαση. Αν δεν βλέπεις πιο μακριά από τους άλλους, δεν κάνεις πολιτική σωστή», υποστήριξε.

«Αλλάζει το αρνητικό κλίμα»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι το αρνητικό κλίμα έχει αρχίσει κι αλλάζει, ενώ αντιλαμβάνονται όλοι ότι η πολιτική που οδήγησε την Ελλάδα στην παράλυση, απειλεί να βυθίσει τον υπόλοιπο κόσμο στην ύφεση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η έγκριση του «κουρέματος» του χρέους από τη Βουλή, που βοηθά στο να γίνει αντιληπτό ότι η συνταγή της μονομερούς λιτότητας οδηγεί στην ύφεση.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα χρειάζεται τρία πράγματα. Πρώτον, την αισθητή μείωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, κάτι που γίνεται με το κούρεμα. Δεύτερον, την ήττα των δυνάμεων που επιδιώκουν την εγκατάλειψη της Ελλάδας και τη διάλυση της ευρωζώνης και τρίτον, να αρχίσει η ανάκαμψη.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες υπέστησαν τις μεγαλύτερες θυσίες που υπέστη χώρα σε συνθήκες ειρήνης. Και θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερες αν δεν υπάρξει ανάκαμψη.

«Το μέσο βιοτικό επίπεδο μειώθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνα κατά 34% περίπου», ανέφερε, ζητώντας μέτρα ανάκαμψης αλλά όχι στο πόδι.

«Να μην ματαιοπονούν»

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή, ενώ επιτέθηκε σε όσους αμφισβητούν ότι η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμη.

«Αμφισβητούν τη δυνατότητα της ΝΔ να κερδίσει αυτοδυναμία. Εμείς ζητάμε αυτοδυναμία για να κυβερνήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, όπως απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες. Η μη αυτοδυναμία είναι το τελευταίο τους χαρτί, το τελευταίο ανάχωμα. Να μην ματαιοπονούν, θα πέσει κι αυτό» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ο λαός έχει ανάγκη από ισχυρή διακυβέρνηση κι όχι από ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις.

«Ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα μεταπολίτευση, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», κατέληξε.