ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNN: Το πιστοποιητικό θα βοηθήσει τον τουρισμό - Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι

Μητσοτάκης στο CNN: Το πιστοποιητικό θα βοηθήσει τον τουρισμό - Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι», είπε σε συνέντευξή του στο CNN ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ευτυχής, που η Κομισιόν υιοθέτησε την πρότασή του για το πιστοποιητικό και σημείωσε, ότι αναμένει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο, όταν θα εμβολιαστούν αρκετοί από τους Ευρωπαίους πολίτες, να ανοίξει και η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε:

«Βλέπουμε ένα νέο κύμα της Covid αυτή την περίοδο. Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ.

Ακόμη, αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας, επεσήμανε ότι «όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid».

«Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ, ωστόσο δήλωσε βέβαιος, ότι εάν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα που αποφασίστηκαν πριν έναν μήνα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

«Πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα, ώστε να επιτρέψουμε στους πολίτες να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στη στρατηγική μας για τον περιορισμό της πανδημίας», προσέθεσε.

«Η Ευρώπη προχωράει μπροστά με την πρότασή μας»

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας retweet την ανάρτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας Φον Ντε Λάιεν για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

«Η Ευρώπη προχωράει μπροστά με την πρότασή μας. Η εισαγωγή ενός Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού είναι σε καλό δρόμο για εφαρμογή. Αυτή είναι μία απόφαση η οποία θα διευκολύνει σημαντικά τη μετακίνηση των πολιτών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό αυτόν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πώς θα «ξεκλειδώσουν» τα ταξίδια-Δείτε το Infographic του Νewsbomb.gr