ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Η γνώμη του κόσμου για τη διαχείριση της πανδημίας

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Η γνώμη του κόσμου για τη διαχείριση της πανδημίας

Νέα δημοσκόπηση από την ALCO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, με βασικό ερώτημα την πρόθεση ψήφου, την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο των πολιτικών αρχηγών αλλά και την άποψή τους για τη διαχείριση της πανδημίας.

Προβάδισμα 14 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open το βράδυ της Παρασκευής (19.03). Συγκεκριμένα, με βάση τη δημοσκόπηση, το 37,3% στην πρόθεση ψήφου προτιμά τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 23,3% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό του ΚΙΝ.ΑΛ. διαμορφώνεται στο 6,1%, του ΚΚΕ στο 6% με την Ελληνική Λύση να είναι στο 4,3%. Το ΜεΡΑ25 είναι στο οριακό 2,9% και η Πλεύση Ελευθερίας στο 1,5%.

dimoskopisi1.jpg
Δημοσκόπηση ALCOOpen TV
dimoskopisi2.jpg
Δημοσκόπηση ALCOOpen TV

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότεροι οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 42% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 22%. Η επιλογή «κανένας» είναι ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς με ποσοστό 31%.

Δημοσκόπηση ALCOOpen TV

Σχετικά με το έργο και τη στάση των δυο αρχηγών των δυο πρώτων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% των πολιτών κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30% των θετικών γνωμών.

Αναφορικά με την ικανοποίηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, το 51% την κρίνει θετικά ενώ το 38% δηλώνει μη ικανοποιημένοι.

Σύμφωνα με το 33% των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από την πρόσφατη έξαρση διαδηλώσεων στη χώρα ενώ το 50% δεν θεωρεί πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπεύθυνο για αυτήν.

Τέλος, σχετικά με την αστυνομική βία το 47% των πολιτών θεωρεί πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ενώ το 39% τα εντάσσει στην «πολιτική καταστολή». Η δημοσκόπηση παρουσίασε και άλλα ευρήματα της έρευνας, που αφορούν στα εμβόλια και στη διαχείριση της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας, τι ανοίγει και πότε