ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Υψίστης συμβολικής σημασίας η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Υψίστης συμβολικής σημασίας η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν
Intime News

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Newsbomb.gr ότι η συνομιλία του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δεν θα έχει έχει καμία σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής

Υψίστης συμβολικής σημασίας χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την συνομιλία που θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δυο αντρών από τότε που ο Τζο Μπάιντεν εκλέχτηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Newsbomb.gr ότι η συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δεν θα έχει έχει καμία σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία έτσι κι αλλιώς θα συμμετάσχει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ τονίζουν πως η συγκυρία που πραγματοποιείται η επικοινωνία είναι ύψιστης συμβολικής σημασίας λόγω του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η επικοινωνία των δύο ηγετών έρχεται μετά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η τηλεφωνική επικοινωνία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 25 Μαρτίου, αμέσως μετά την διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής όπου αναμένεται να συμμετάσχει και ο Τζο Μπάιντεν μετά από σχετική πρόσκληση του Σαρλ Μισέλ.

Το τηλεφώνημα εκτός από τον ύψιστο συμβολικό χαρακτήρα που θα έχει περιέχει και ένα μήνυμα προς την Άγκυρα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επικοινωνήσει, μέχρι στιγμής, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις εκτενείς προσπάθειες του τελευταίου.

Παρέμβαση Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21:45 ώρα Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο κορυφής «για να μοιραστεούμε τις απόψεις μας για τη μελλοντική συνεργασία μας».

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον @POTUS (Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν) στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας.

Έχω καλέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στη συνάντησή μας για να μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με τη μελλοντική μας συνεργασία.

Ώρα να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική μας συμμαχία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 3.586 νέες μολύνσεις, 699 διασωληνωμένοι και 51 θάνατοι