ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Προειδοποίηση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για Ειδικά Δικαστήρια

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Προειδοποίηση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για Ειδικά Δικαστήρια
Intime News

«Για την υπόθεση της Πειραιώς, τα πάντα είναι ανοιχτά. Πρόκειται για σκάνδαλο-έγκλημα, άνευ προηγουμένου», λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Αποφασισμένος να κρατήσει ψηλά τους τόνους της αντιπολιτευτικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, που χθες, εκτός από την μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στο ζήτημα της πανδημίας, προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με στήσιμο Ειδικών Δικαστηρίων, για την υπόθεση της κρατικοποίησης και επανιδιωτικοποίησης της τράπεζας Πειραιώς.

«Ο πρωθυπουργός είναι ο σκηνοθέτης μίας μεγάλης ληστείας εις βάρους του ελληνικού λαού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ελληνικό, αναφερόμενος στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς. Ο βαρύτατος αυτός χαρακτηρισμός από την πλευρά του Αλέξης Τσίπρα, δεν ήταν και ο μοναδικός που επιφύλαξε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αυτό που σχεδιάζεται, ξέρετε πως λέγεται στα λαϊκά καφενεία; Ληστεία. Και στα νομικά στέκια ξέρετε πώς λέγεται; Απιστία. Καραμπινάτη κιόλας», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, φρόντισε να ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό και τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση υπουργούς, ότι στο μέλλον, μία δική του κυβέρνηση, θα ασχοληθεί διεξοδικά με την υπόθεση, προειδοποιώντας επί της ουσίας για Ειδικά Δικαστήρια. «Εδώ λοιπόν έχουμε ένα προμελετημένο, προσχεδιασμένο έγκλημα εναντίον του Δημοσίου και εναντίον εκατοντάδες χιλιάδων μικρομετόχων. Και όσες αμνηστεύσεις και να ψηφίσετε για τα τραπεζικά στελέχη, ούτε οι ποινικές ούτε πολύ περισσότερο οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης διαγράφονται», κατέληξε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να μην υπάρξει, μάλιστα, καμία παρερμηνεία των λεγόμενων του πρώην πρωθυπουργού, απευθυνθήκαμε στους συνεργάτες του. «Για την υπόθεση της Πειραιώς, τα πάντα είναι ανοιχτά. Πρόκειται για σκάνδαλο-έγκλημα, άνευ προηγουμένου», είπε στο Newsbomb.gr ένας εξ αυτών, επιβεβαιώνοντας ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει ευθύνες εκεί που αναλογούν. Η τοποθέτηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς είναι η πρώτη φορά του τελευταίους 20 μήνες, οπότε και το κόμμα του βρέθηκε στην αντιπολίτευση, που προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι τα πεπραγμένα της θα ερευνηθούν μέχρι τέλους.

Ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού με τον οποίο επικοινωνήσαμε, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η εν λόγω προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα αφορά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο η Κουμουνδούρου θεωρεί «ενορχηστρωτή» της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Την ίδια, πάντως, στιγμή, υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάνε από τον αρχηγό τους να σηκώσει κι άλλο τους τόνους της αντιπαράθεσης και να κρατήσει την ίδια στάση και σε άλλες «περίεργες» υποθέσεις, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν απευθείας αναθέσεις, με πρόσχημα την πανδημία.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί αυτές τις περιπτώσεις στην επιχειρηματολογία του, δύσκολα θα τους κάνει την «χάρη», καθώς δεν θέλει να δώσει την εικόνα ότι «ποινικοποιεί» την πολιτική ζωή του τόπου. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση της Πειραιώς είναι μία κατηγορία μόνη της, αφού κατά τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί «ένα προμελετημένο, προσχεδιασμένο έγκλημα εναντίον του Δημοσίου και εναντίον εκατοντάδες χιλιάδων μικρομετόχων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr