ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για Μητσοτάκη και Τσίπρα - Ο δείκτης αισιοδοξίας για τη χώρα

Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για Μητσοτάκη και Τσίπρα - Ο δείκτης αισιοδοξίας για τη χώρα

Δημοσκοπήσεις: Τι δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2021 και σε μέγεθος δείγματος 1.003 νοικοκυριών.

Διχασμένη φαίνεται πως είναι η ελληνική κοινωνία αναφορικά με την εξέλιξη των πραγμάτων στο εσωτερικό της χώρας την τρέχουσα χρονιά. Συγκεκριμένα το 49,1% δηλώνει αισιοδοξία, ενώ το 48,8% απαισιοδοξία.

«Πρωταθλητές» της αισιοδοξίας είναι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι σε ποσοστό 69,1%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 65,1%, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ με 39,4% ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 32,3%.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ηγεμονικό προβάδισμα με ποσοστό άνω του 50% στο σύνολο των ερωτηθέντων, με το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τον επιλέγουν, αντί του Αλέξη Τσίπρα!

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης Marc για λογαριασμό του καναλιού Alpha που προβλήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αυξήθηκαν οι πολίτες που έχουν την πρόθεση να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Όσον αφορά στην επιστροφή στην κανονικότητα, το 29,2% πιστεύει ότι θα έρθει μέχρι το καλοκαίρι και ακολουθεί το 25% που θεωρεί ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του 2021.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί αναλυτικούς πίνακες με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κατακλύζουν την χώρα οι μεταλλάξεις με πάνω από 3.000 - Πού εντοπίζονται οι 441 νέες